Perjantai 13. K-Vantaalle onnenpäivä

K-Vantaalla ei ollut maalinteko-ongelmia illan ottelussa.
Vantaalle oli kerääntynyt harvinaisen paljon ihmisiä todistamaan perjantai-illan jännitysnäytelmää, kun HCK oli saapunut Keravalta K-Vantaan vastustajaksi. Huikea paikalliskamppailu huipentui lopulta Valtti Areenalla kotijoukkueen voittoon lukemin 4-1 (1-0, 0-0, 3-1).

Avauserä sujui kaikessa tasaisuudessaan, kun molemmat joukkueet taistelivat johtoasemasta. Ensimmäinen erä aaltoili miellyttävästi ja peli pysyi mukavan kiihkeänä aina alusta loppuun asti.

HCK:n peli alkoi hieman hutiloiden, kun muutama erittäin potentiaalinen maalipaikka hukattiin huolimattomasta viimeistelystä johtuen. Kun maalipaikat eivät keravalaisille kelvanneet, ottivat vantaalaiset ohjat käsiinsä. Jokereista Kiekko-Vantaaseen lainalle saapunut Teemu Henritius rikkoi kotijoukkueen kuparisen erän ainoalla osumalla.

Toinen erä sujui ensimmäisen erän merkeissä. HCK yritti parhaansa mukaan tasoittaa pelin, mutta ei siinä kuitenkaan onnistunut. Kiekko-Vantaa puolestaan jatkoi painostamista HCK:n päädyssä, mutta ei onnistunut saamaan pikkumustaa maaliviivan yli. Illan paikallisottelun toinen erä jäi maalittomaksi.

- Kun on huonolla jalalla liikenteessä ja ei pääse peliin kiinni, niin ei onnikaan ole mukana. Onni tulee työnteon kautta. Tänään kaikki eivät olleet koko sielulla mukana tässä pelissä, HCK:n päävalmentaja Mikael Kotkaniemi harmitteli.

Päätöserässä repesi

Päätöserä oli ylivoimaisesti illan kiinnostavin. Viimeisen erän aikana molempien joukkueiden tunteet läikkyivät yli, ja useissa pelitilanteissa nähtiin pientä hanskojen pyörittelyä sekä naamojen paijaamista.

K-Vantaa pääsi lopulta 2-0-johtoon ylivoimalla, kun Artem Iossafov paukutti kiekon maaliin uuden vahvistuksen, Marko Rairaman, syötöstä. Maalin syntyyn vaikutti suuresti se, että vierailijoiden Kimi Koivisto menetti pelitilanteessa mailansa, minkä seurauksena HCK pelasi käytännössä kolmella viittä vastaan.

Kotijoukkue karkasi ottelussa jo kolmen maalin johtoon, kun nuori jokerilupaus Esa Lindell löysi vedolleen pienen raon maalivahti Aleksis Ahlqvistin patjan ja tolpan välistä.

Keravalaiset pääsivät kuitenkin antamaan K-Vantaalle takaisin, kun Tommi Laine tykitti 3-1-kavennuksen. Maali jäi myös vierailijoiden ainoaksi.

Lohipaitojen Aleksi Rekonen pääsi vielä pelin lopussa kaunistelemaan loppunumerot 4-1 tyhjään maaliin. Voitto oli K-Vantaalle kauden ensimmäinen, sillä joukkue otti keskiviikkona takkiin Jyväskylässä 3-1-lukemin.

- Aika identtinen peli mitä Jyväskylässä pelattiin, mutta siellä ei saatu paikoista sisään. Onneksi hanat aukesivat nyt jotenkin. Muutamaan lisämaaliinkin olisi ollut paikkoja, mutta niin oli vastustajallakin, totesi Kiekko-Vantaan valmentaja Tero Määttä, joka korvasi toimintakiellossa olevaa päävalmentaja Pekka Kangasalustaa.

HCK-käskyttäjä Kotkaniemi onnitteli rehdisti vastustajaa voitosta ja harmitteli kovasti ottelun lopputulosta. Omista pelaajista kehut keräsi ainoastaan maalivahti Ahlqvist.

- Turpaan tuli, mutta täytyy onnitella rehdisti vastustajaa, joka pelasi huippupelin tänään loistavalla liikkeellä. Ainoa, mikä antoi mahdollisuuden meille tänä iltana, oli meidän maalivahti. Ahlqvist pelasi loistopelin, Kotkaniemi sadatteli.

Mestis-kausi jatkuu keskiviikkona, jolloin HCK matkaa Heinolaan Peliittojen vieraaksi. Kiekko-Vantaa puolestaan reissaa Kupittaalle, jossa vastaan asettuu TUTO.