Savo-Karjalassa paikallisottelun henkeä

MESTIS / Ennakko
Viime kauden välierissä käytiin kovaa taistoa.
Kuva © Joona-Pekka Hirvonen
Mehtimäen perjantai-illassa on odotettavissa vauhdikas kiekko-ottelu. Avauskierroksella 4-3-voittolaukaustappion Hokille kärsinyt kotijoukkue Jokipojat saa vastaansa viime kauden pahimman peikkonsa, puolustavan Mestis-mestarin Mikkelin Jukurit, joka avausottelussaan nappasi niukan 2-0-kotivoiton SaPKosta.

Viime kauden joukkueiden väliset kohtaamiset halutaan varmasti Joensuussa unohtaa - voitot menivät mikkeliläisille 9-0 ja pisteet 26-1. Molemmat joukkueet ovat kuitenkin kokeneet muutoksia pelaajiston osalta viime kaudesta, joten peleihin lähdetään aivan puhtaalta pöydältä.

Jukureiden peli harjoituskaudella ei muutamia yksittäisiä hetkiä lukuunottamatta ollut kovinkaan vakuuttavaa, ja vielä runkosarjan avauskierroksellakin esitys oli varsin puolivaloinen, mutta silti joukkue nappasi 2-0-kotivoiton SaPKosta.

Jokipojat vastaavasti esitti harjoituskaudella pirteitä otteita, voittaen seitsemästä harjoitusottelustaan neljä. Runkosarjan avauskierroksella se kuitenkin kärsi tiukan 4-3-tappion voittolaukauksilla Kajaanin Hokin vieraana, vaikka johti ottelua jo 1-3.

Jatkuvuus ratkaisun avaimena?

Jokipojat kärsi ikävän takaiskun pelaajiston osalta avausottelussa, kun kärkiketjujen hyökkääjäksi kaavailtu latvialaishyökkääjä Raimonds Vilkoits sai ottelun päätöserässä iskun päähänsä, ja sen vuoksi illan ottelu jää häneltä väliin.

Lisäksi isänniltä varmuudella puuttuvat puolustaja Vili Palola sekä loukkaantuneet hyökkääjät Janne Niva ja Teemu Aarnio. Positiivisia uutisia joensuulaisjoukkueeseen tuovat rosteriin palaavat puolustaja Aleksi Elorinne ja hyökkääjä Joona Manninen, joilta Hokki-peli jäi väliin.

Jukureilta ei kauden avausottelussa puuttunut loukkaantumisten vuoksi ketään, eikä avauspeli sellaisia myöskään tuonut, mutta kokoonpanossa saatetaan nähdä muutoksia pelaajien kierrätyksestä johtuen.

Tasaiset lähtökohdat

Kummassakin joukkueessa on suuri määrä taitoa, mutta maalivahtiosasto on molemmilla aikamoinen kysymysmerkki. Jukureiden maalia vartioi todennäköisesti viime kaudella ailahtelevien otteidensa vuoksi kakkosmaalivahdiksi jäänyt Petteri Similä ja Jokipoikien maalia vartioi Mikael Edelmann.

Jukureiden eduksi on kuitenkin laskettava pienempi vaihtuvuus kokoonpanossa viime kauteen nähden, ja sen vuoksi paremmin selkäytimeen iskostunut pelitapa, joka kyllä näkyi avausottelun avauserässä, jossa Jukurit sai useita pyörityksiä aikaan SaPKon puolustusalueella. Jos Jukurit pääsee mylläämään samalla tavalla myös Joensuussa, niin vaikea ilta on isännille tiedossa.

Seuraa Heitä

Toni Hyvärinen #15 |

Laitahyökkääjä

Hyvärinen jakoi SaPKo-ottelussa useita kovia taklauksia ja oli muutenkin vahvalla pelipäällä. Varmasti myös Jokipoikien puolustajat saavat perjantai-iltana olla valppaana, kun tämä mies saa kiekon tai lähestyy laidan läheisyydessä.

Sami Blomqvist #17 |

Laitahyökkääjä

Blomqvist osoitti jo viime kaudella olevansa kova tekijä tähän sarjaan, sillä hän iski yhteensä 16 runkosarja-ja pudotuspeliottelussa tehot 11+6. Tämän liukkaan laiturin kanssa saa mikkeläispuolustus olla erittäin tarkkana, tai muuten suurella todennäköisyydellä omissa kolisee. Vakuutti harjoituskaudella, vahva ehdokas jopa maalipörssin voittoon.

» Lähetä palautetta toimitukselle