Hokille kolmen pisteen revanssi Sportista

Teddy Da Costan voittomaaliksi jäänyt osuma oli miehelle jo kauden 23.
Kaksi edellisen illan ottelusta väsynyttä joukkuetta onnistuivat järjestämään kaikesta huolimatta vauhdikkaan, jännittävän ja tiivistunnelmaisen ottelun. Kotijoukkue Hokin vahva kotitaika pitää edelleen ja joukkue nappasi kolme pistettä vahvan päätöserän turvin lukemin 3-2 (0-1, 1-0, 2-1).

Ennen revanssiviikonloppua Hokin valmentaja Petri Mattila sanoi odottavansa "mini-playoff"-otteluita ja niitä myös saatiin. Lauantai-illan kamppailussa taistelua ja väkevää vääntöä nähtiin koko 60 minuutin ajan. Edellisen illan vaativa peli näkyi väsymyksenä joukkueiden pelissä virheinä ja huolimattomuutena, sekä rajuna roikkumisena ja mailahäirintänä.

Hokki ratkaisi ottelun lopulta kolmannessa erässä käyttämällä kotkapaitojen virheet hyväkseen.

− Kaksi isoa virhettä tehtiin kolmannessa erässä, joista kaveri rankaisi nuo maalit, Sportin valmentaja Pasi Räsänen harmitteli ottelun ratkaisua.

Ottelun alkuun vahvemmin tuli vierasjoukkue Sport. Parin ensimmäisen minuutin aikana Hokki hädin tuskin sai kiekon pois omalta alueeltaan. Hokki pääsi kuitenkin alkukankeuden jälkeen peliin mukaan ja oli jopa ottamassa hallintaa itselleen, kunnes Arttu Heikkisen hyökkäyspään jäähy lahjoitti voimasuhteet taas Sportin eduksi.

Pian jäähyn päättymisen jälkeen Hokin hyökkääjät hieman ylipelasivat tilanteen keskialueella, jonka seurauksena Sport pääsi 3-2-ylivoimahyökkäykseen. Marko Luomala (0+2) jätti kiekon toiseen aaltoon Jere Laaksoselle, joka pisti sen hallitusti ylänurkkaan.

Videolta tasoihin

Erän lopussa Hokki pääsi kilauttamaan kiekon tolppaan, mutta tasoitusta ei nähty. Toiseen erään Hokki tuli siitä, mihin ensimmäisen erän lopetti. Raju painostus tuotti tulosta, kun kiekko saatiin runnottua väkisin maaliin. Maali tosin hyväksyttiin vasta videotarkastelun jälkeen, eivätkä Sportin pelaajat tätä sulattaneet vielä ottelun jälkeenkään. Maali merkittiin pienen arpomisen jälkeen Timo Hiltuselle.

Ottelun tuomarinelikko oli jälleen vaikeuksissa pelitilanteiden kanssa. Tasoitusmaalin tekijäksi ilmoitettiin ensin pelaaja joka ei ollut edes kentällä, parin metrin paitsiot katsottiin läpi sormien, huitominen ja koukkiminen sallittiin kaikissa muodoissaan.

Ikävä kyllä molemmat joukkueet käyttivät linjaa hyödykseen, Sport selkeästi rajummin, ja ottelu sai välillä rumiakin piirteitä. Sport-valmennus tosin tuntui olevan eri mieltä asiasta ja ihmetteli kuinka vieraat joutuivat pelaamaan "paljon enemmän alivoimaa". Kotijoukkueelle vihellettiin ottelussa kolme jäähyä, vieraille neljä.

Eilisen tapaan pystypaini tuntui olevan varsin tyypillinen kommunikointimuoto joukkueiden välillä. Tappeluksi asti taistelut eivät juuri menneet, vaan välejä selviteltiin melko veljellisissä, mutta kiihkeissä tunnelmissa.

− Paljon tunnetta, niin kuin tietysti tällaisessa tuplapelissä pitää ollakin, kuvaili Mattila illan ottelua.

Virheet ratkaisee

Sportin maalilla vahvasti pelanneelle Tuomas Saarelalle kävi kolmannen erän alkuminuuteilla kömmähdys ja kiekko lensi katsomoon. Hokki onnistui tekemään jo kahdeksannen ylivoimamaalin yhtä monen ottelun aikana. Ylivoiman erikoismies Teemu Virtala ohjasi lukemiksi 2-1. Syötön maaliin tarjosi Anthony Guttig (0+2).

Heti maalin jälkeen Sport aiheutti sydämentykytyksiä kajaanilaisyleisössä ylärimalaukauksella. Minuutti ennen päätöserän puoliväliä oli ratkaisun makua ilmassa. Tuorein Hokki-vahvistus, Matus Vizvary, sai riistettyä kiekon omassa päässä ja avasi pystyyn Hiltuselle, joka nousunsa päätteeksi tarjoili kiekon poikittain Teddy Da Costalle, joka ei vastaavista paikoista erehdy. Näin lukemat olivat jo 3-1. Maali oli Da Costalle jo 23. tällä kaudella.

− Joukkue osoitti taas luonteensa. Jätettiin aamuharjoitukset tänään väliin ja ottelupalaverissa ruodittiin eilisen päivän asiat läpi, eikä oltu lainkaan tyytyväisiä siihen mitä jätettiin eilen itsestämme. Hienosti joukkue vastasi tänään, kiitteli Mattila omiaan.

Sport nousi vielä ylivoimalla maalin päähän Samuli Kivimäen tulisella laukauksella. Enempään kiri ei riittänyt ja pisteet jäivät täysimääräisinä Kajaaniin.

− Tultiin vielä maalin päähän, mutta palkintoa ei sitten saatu. Kyllä meillä riittävä määrä taas maalipaikkoja oli, mutta niin oli kaverillakin, totesi Räsänen lopuksi.

− Pystyttiin tänään nostamaan oma peli sille tasolle, mitä nämä pelit vaatii. Varmasti yksi meidän parhaita esityksiä minun näkövinkkelistä, kiitteli omiensa puolustuspelaamista Hokin maalilla 28 torjuntaa ottanut Teemu Seppänen.

Sportin pelit jatkuvat ensi viikolla kolmella ottelulla, joista ensimmäisessä Sport saa vieraakseen nousukuntoisen JYP-Akatemian. Hokin pelit jatkuvat vasta perjantaina Kouvolassa.