Vaivaako voittamisen pelko?

MESTIS / Ennakko
Sarjakärki D Team ja Mestiksen kestomenestyjiin luettava Mikkelin Jukurit kohtaavat Jyväskylässä. Peliin lähdetään hieman epävarmoissa tunnelmissa, sillä joukkueiden otteet viime aikoina olleet tappiollisia.

Kuntokäyrät

Sarjan kärjessä edelleen viilettävä isäntäjoukkue D Team on hävinnyt kolme edellistä otteluaan, kun Nuoret Leijonat viimeisimpänä kävi hakemassa voiton Hippokselta. Maanantaina pelatussa ottelussa keskisuomalaiset esiintyivät varsin vaisusti. Pelin pitäisi parantua huomattavasti ja mielellään nopeasti, sillä sarjan kärki on äärimmäisen tasainen.

Sen paremmin ei mene vierailijallakaan. Jukurit on taapertanut viime ajat melko ankeissa tunnelmissa. Yhdeksästä viime pelistä on tullut vain yksi voitto. Pistetili on tosin karttunut kahdessa viimeisessä pelissä, mutta otteista puuttuu alkukauden lennokkuus ja itseluottamus. Marraskuu oli joukkueelle historiallisen synkkä.

Jukurit on vaarassa juuttua sarjan kellarikerrokseen, ellei se pian ala kerätä pisteitä. Kotietu on jo yhdeksän pisteen päässä ja seitsemänteenkin sijaan on eroa jo neljä pistettä. Viivan tuntumassa elämä ei ole helppoa, sillä vielä toistaiseksi turvallisen tuntuisen piste-eron takaa on tulossa paikalliskilpailija SaPKo ja pudotuspeleihin mielivä Kajaanin Hokki.

Ratkaisun paikat

D Team kaipaa ratkaisuja tärkeimmiltä ketjuiltaan. Viime peleissä joukkueen parasta osastoa ovat olleet kolmos- ja nelosketjut. Vaikka taitotaso ei nousekaan sarjan kärkipäähän, näyttämisen halua riittää. Hyvä asenne on poikinut maalipaikkoja. Poissaolot ovat syöneet parhaan terän pelistä, joka näkyy erityisesti ylivoimalla. Ailahtelevasti esiintyneiden Antti Jaatisen ja Samuli Piiroisen olisi otettava itseään niskasta kiinni.

Jukureilta kysytään jälleen kerran, missä mennään? Alkukauden huikea liito on vaihtunut matalalennoksi, eikä kukaan tunnu olevan selvillä siitä, mikä joukkueen todellinen taso on. Joka tapauksessa pahimmaksi ongelmaksi on noussut odotetusti viimeistely. Eniten osumia on tehnyt pelinrakentajaksi profiloitunut sentteri Petri Lehtonen, yhdeksän. Jo lokakuussa loukkaantunut Miikka Lindholm on edelleen maalipörssin kolmosena.

Erikoistilanteissa Jukurit voi luottaa Lehtoseen. Veteraanisentterin pelisilmä on sarjan eliittiä, joten tarjoilua maalipaikoille on luvassa. Avainkysymys on, uskaltaako paljon vastuuta toisilleen siirtelevä viikinkiryhmä ottaa vastuuta tekopaikoissa.

Kokoonpanot

Jyväskyläläisten sairaslista on karua luettavaa. Turo Asplund, Jouni Virpiö, Markus Poukkula, Ässissä lainalla oleva Tuomo Laukkanen, Heikki Huovinen ja Kaarlo Jormakka. Kaiken kukkuraksi Laukkanen kansoittaa tällä hetkellä patapaitojen VMTL-osastoa. Jasse Ikonen olisi edustuskelpoinen Mestikseen, joten kotijoukkueen leirissä toivotaankin taitavan pelurin paluuta D-paitaan.

Mikkeliläisiä on koeteltu ratkaisumiesten poissaoloilla. Tuomo Jormakan kausi on ohi ja Miikka Lindholmin paluu pelikuntoon on vielä kaukainen asia. Kahden kokeneen hyökkääjän poissaolo on nakertanut joukkueen tehoja yllättävänkin paljon. Joukkueen maalivahtitilanne on arvoitus: sekä Timo Väisänen ja Ari Reunanen ovat pelanneet hyvin, mutta vastuun voi saada kumpi tahansa. Kolme edellistä ottelua on torjunut Väisänen, joten nyt voisi olla Reunasen vuoro.

» Lähetä palautetta toimitukselle