Jukurit jatkaa taisteluaan pudotuspelipaikasta

Jukurit otti perjantaina arvokkaan 5-4-kotivoiton jatkoajan jälkeen D Teamistä. Kahden pisteen myötä joukkue siirtyi maalieronsa turvin Hokin ohi kahdeksanneksi. Ratkaisevan osuman jatkoajalla iski vast’ikään kaukaloon paluun tehnyt Miikka Lindholm.

Jukurien ja D Teamin kohtaamisessa Kalevankankaalla oli etenkin kotijoukkueella piipussaan kovat panokset. Joukkue onnistui lopulta nappaamaan kamppailusta kaksi äärimmäisen tärkeää pistettä, mikä riitti nostamaan mikkeliläiset tasapisteisiin Hokin kanssa. Taistelu viimeisestä pudotuspeleihin oikeuttavasta paikasta jatkuu täten yhä kiivaana Jukurien osalta.

– Toki pelin olisi voinut ratkaista jo kahden miehen ylivoimalla päätöserässä, vaikka toisaalta se olisi voinut kääntyä vieraillekin. Jatkoajalla saatiin lopulta ratkaisu, joten täytyy olla tyytyväinen kahteen pisteeseen. Taistelu jatkuu, vahvisti Jukurien päävalmentaja Pekka Lipiäinen.

TuTon päihitettyä SaPKo, tippui D Team jatkoaikatappion myötä TuTon taakse viidennelle sijalle. Vieraiden päävalmentaja Jukka Ahvenjärvi yltyi kehumaan kotijoukkuetta illan esityksen pohjalta:

– Jukurit on tällä hetkellä sarjan eliittiä. Mielestäni heidän sarjasijoituksensa on väärä. Jukurit pelaa äärimmäisen laadukasta kiekkoa onnistuen niissä asioissa, jotka ovat heidän vahvuuksiaan. Meille kaksi merkkausvirhettä, joista kotijoukkue sai kaksi ilmaista maalia. Olen niihin tilanteisiin äärimmäisen pettynyt.

Jukurit hyödynsi paikkansa tehokkaasti

Ottelun avauserä lähti liikkeelle vieraiden painostuksella. D Team sai luotua Timo Väisäsen vartioimalle jukurimaalille runsaasti hyviä paikkoja maalintekoon, mutta kuin varkain – ensimmäisenä maalinteossa onnistui kotijoukkue.

Jukurit sai yhteistyöseura SaiPasta lainalle illan otteluun koko neloskenttänsä, jonka muodostivat Tomi Leivo, Juuso Kaijomaa sekä Jesse Mankinen. Kenttä esiintyi läpi illan pirteästi iskien myös avausmaalin; Leivo siirsi kiekon verkon perukoille suoran hyökkäyksen päätteeksi pienestä kulmasta maalin etunurkalta.

– Nämä pojat eivät jännittäneet, mikä näkyi liikkeessä. Se oli selvästi meidän paras kenttä ainakin kaksi erää. He tekivät juuri sen työn, minkä takia he tänne tulivat, jakoi Lipiäinen kiitosta SaiPa-lainoille.

Vain runsas minuutti Jukurien avausmaalin jälkeen, aiheutti Jonne Virtanen ylimääräisiä sydämentykytyksiä mikkeliläisyleisölle karkaamalla läpiajoon. Mies kikkaili, muttei saanut kiekkoa ujutetuksi ohi Jukurien veräjää vartioineen Timo Väisäsen.

– Maalintekopaikat olivat selvästi meidän eduksemme avauserässä. Niistä olisi pitänyt onnistua. Toisaalta neljän maalin pitäisi riittää voittoon, harmitteli Ahvenjärvi.

Jukurit lisäsi johtoaan kahteen maaliin 13. peliminuutin kohdalla. Isännille ei tarjoutunut juurikaan ylimääräisiä maalipaikkoja näiden lisäksi, joten voidaan todeta ensimmäisen kerran kuluvan kauden aikana Jukurien hyökänneen harvaan, mutta tehokkaasti.Teemu Somppi huudatti kotiyleisöä laittamalla namun sisään b-pisteen kaarelta.

Vieraat onnistuivat vihdoin

Suhteellisen harvalukuisen mikkeliläisyleisön riemua ei kestänyt kauan Sompin osuman jälkeen, sillä vieraat iskivät kavennuksen vain reilu minuutti tästä. Asialla oli Yohann Auvitu, joka siirsi Virtasen tarjoileman poikittaissyötön takatolpalta maalin oikeaan ylänurkkaan.

Vieraiden tasoitusosuma näki päivänvalon jälleen vain minuutti edellisestä. Tällä kertaa asialla oli mikkeliläisillekin tuttu parivaljakko. Samuli Piiroinen voitti hyökkäyspäässä b-pisteen aloituksen, syötti pelivälineen Markus Poukkulalle, joka iski sen varmasti verkon perukoille.

Koko kauden on ollut merkillepantavaa, kuinka paljon Jukurit on hävinnyt juuri b-pisteen aloituksia:

– Olemme silti harjoitelleet niitä hirveästi lähiaikoina, totesi Lipiäinen.

D Team pääsi kokeilemaan avauserän loppuun vielä kahteen otteeseen ylivoimaa, mutta toiseen erään lähdettiin tasatilanteesta. Keskisuomalaiset karkasivat ottelussa ensimmäisen kerran johtoon toisen erän ensimmäisellä peliminuutilla Riku Silvennoisen osumalla. Timo Kuuluvainen kuitenkin ohjasi lukemat tasoihin hieman erän puolen välin jälkeen Ilkka Kallioisen alustuksesta.

Myös toinen erä meni hyvin pitkälti D Teamin pillin mukaan. Molemmille joukkueille jaettiin varsin runsaasti rangaistuksia, mikä sekoitti peliä.

– Kaksi erää olimme melkoisessa kokovartalokipsissä. Tiedettiin, että D Team tulisi lujaa sekä liikkui todella hyvin, pohti Lipiäinen.

Lindholm palasi ratkaisijaksi

Vastoin kahta ensimmäistä erää, oli Jukurit selvästi niskan päällä ottelun päätöserässä. 4-3-osuma näki päivänvalon ajassa 44:04 Ilkka Vaarasuon toimesta. Puolustaja teki röyhkeän nousun maalille, josta ujutti kiekon ohi Niko Kaulion.

– Erätauolla yritettiin purkaa kipsiä, ja viimeisessä erässä olimme kenties niin väsyneitä, ettei jaksettu jännittää. Viimeinen erä oli meiltä paras erä, kertoi Lipiäinen.

Tässä vaiheessa Jukureilla oli varsin hyvä ote pelistä, mutta Poukkula laukoi b-pisteen kaarelta jo illan toisen häkkinsä tasoittaen lukemat jälleen.

D Team otti päätöserän viimeisellä puliskolla peräti kolme rangaistusta, joiden myötä Jukureille tarjoiltiin avaimia ratkaista ottelu jo varsinaisella peliajalla. Päästyään tahkomaan vajaan minuutin verran kahden miehen ylivoimaa, käytti Lipiäinen aikalisän, mutta tilanne ei tuottanut kaivattua tulosta.

Ottelussa edettiin lopulta jatkoajalle, jota ei tarvinnut pelata kauan. Takaisin alkukauden tehokkaaseen muottiinsa palannut ykköskenttä ratkaisi Jukureille voiton vain 24 sekunnin pelin jälkeen. Miikka Lindholm siirsi kiekon b-pisteen kaarelta oikeaan yläpesään ylivoimalla.

Jukurit muodostui D Teamille melkoiseksi peikoksi kuluvalla kaudella, sillä kaikki näiden joukkueiden kohtaamiset menivät mikkeliläisten nimiin.

– Kaikki elementit, jotka meillä on ollut aikaisemmissa otteluissa Jukureita vastaan, olivat näkyvissä myös tänään. Edes tämä yksi piste on kiva viedä mukanamme, mutta se ei tyydytä lainkaan, harmitteli Ahvenjärvi.