Mestiksen kärkitaistelu Hippoksella

MESTIS / Ennakko
Mestiksen keskiviikon kierroksen herkkupala nähdään Jyväskylässä, kun sarjan kärjessä viilettävä D Team saa vastaansa toisena olevan Jukurit. Mikkeliläiset voisivat voitolla hämmentää kärkitaistelua tosissaan, mutta urakka ei ole helppo.

Kuntokäyrät

Kotijoukkue D Team koki edellisellä kierroksella tappion Vaasassa. Sport sai jyväskyläläisistä kunnon vastuksen, mutta kovia satsauksia tehneet kotkapaidat olivat vahvempia. Ennen vaikeaa Pohjanmaan reissua alla keskisuomalaisilla oli kaksi voitettua ottelua ja yksi hävitty erä Turussa. Turussa erätappio riitti viemään koko pistepotin.

Jukurit on ottanut täyden pistepotin kahdesta edellispelistä. Viikonloppuna Hokki kaatui vakuuttavasti, mutta nuorten maajoukkuetta vastaan viikinkipaidat olivat liemessä. Huonompikin suoritus riitti pistepottiin, joten mikkeliläiset saivat hyvän alun härkäviikolle.

– Tärkeät pisteet jaossa. Ottelu ei ole varsinaisesti paikallispeli, mutta joukkueet syttyvät varmasti, sillä molemmilla on pelaajia, jotka ovat pelanneet molemmissa joukkueissa, pohtii Jukureiden hyökkääjä Jesse Ryhänen.

Ratkaisun paikat

Kahden kärkijoukkueen kohtaamisesta on lupa odottaa vauhdikasta. D Team painaa nuoruuden innolla, mihin Jukurit koettaa vastata. Maalivahtipeli nousee yhdeksi ratkaisukohdaksi. Jukureiden maalissa kaksi viime ottelua on pelannut voitokkaasti Timo Väisänen, mutta Jyväskylässä voi olla jälleen Ari Reunasen vuoro. D Teamin maalille luistellee Jarno Laitinen.

Mielenkiintoisena yksityiskohtana voi pitää myös ylivoimapeliä. D Team on pelannut sarjan parasta ylivoimaa Jukureiden yltäessä samassa tilastossa kolmanneksi. Mikkeliläisten tehot lepäävät paljolti kaksikon Petri LehtonenIlkka Kallioinen varassa.

Alivoimalla Jukurit on sen sijaan ollut selkeästi sarjan paras. Jyväskylässä testi on kuitenkin kova, joten ylimääräisiä jäähyjä on syytä välttää. D Team on onnistunut vähentämään jäähyjään, joten Jukureiden on löydettävä tehoja myös tasakentällisin.

D Teamin pirteintä osastoa on edustanut viime aikoina Jouni Virpiö. Ketjukaveri Timo-Pekka Heikkinen on myös esiintynyt edukseen. Kaksikko tuntee toisensa jo A-junioreista. Jyväskyläläislähtöiset pelaajat ovat onnistuneet myös Jukureissa, sillä rutinoituneen puolustaja Kallioisen lisäksi myös Kalle Mäkinen on ollut vahvassa iskussa.

– Vastassa on liikkuva joukkue, jolla on paljon taitoa hyökkäyksessä. Olli Sipiläinen ja kumppanit ovat vastassa, joten kova peli edessä ja täyden iltapuhteen saamme tehdä, että pisteet tulevat mukana Mikkeliin, luonnehtii vielä ilman tehomerkintöjä pelaava Ryhänen.

Kokoonpanot

D Team saa sairastuvalta takaisin Vesa Kulmalan ja Tuomo Laukkasen.

Jukurit on lähes terve. Kokoonpanosta puuttuvat vain pitkäaikaispotilaat Olli-Pekka Komulainen ja Miikka Lindholm, joka kuitenkin on jo tervehtymään päin. Joukkueen rinki on laaja, joten kolmen ottelun viikolla minuutteja saanee jokainen. Uutena miehenä jukuripaidan päälleen D Teamia vastaan pukee SaiPasta lainalle tuleva Jarno Lippojoki.

» Lähetä palautetta toimitukselle