D Team niukkaan voittoon Jukureista

MESTIS / Raportti
D Team ja Mikkelin Jukurit jatkoivat valmistautumistaan tulevaan Mestis-kauteen Jyväskylässä. Kotijoukkue oli aavistuksen terävämpänä liikenteessä ja kuittasi voiton nimiinsä.

D Teamin ja Jukureiden kohtaaminen tarjosi sitä, mitä elokuiselta harjoitusottelulta sopii odottaakin. Vauhtia oli ajoittain varsin mukavasti ja maalipaikkoja syntyi molempiin päihin, mutta järjestelmällinen hyökkäyspelaaminen ja viisikkona toimiminen oli vielä hieman hakusessa.

Varsinkin ottelun toinen erä tarjosi molemmille useammankin hyvän tekopaikan, mutta mieto epätarkkuus viimeistelyssä ja toisaalta kelvollisesti torjuneet maalivahdit Jarno Laitinen ja Timo Väisänen pitivät lukemat varsin maltillisina.

Ottelun erät sujuivat hieman kaksijakoisesti, sillä Jukurit sotki omaa peliään jäähyihin ensimmäisessä ja kolmannessa erässä, kun taas D Team harrasti vastaavaa myyräntyötä omaa esitystään kohtaan toisessa.

Ottelun avauserässä nähtiin kaksi maalia, molemmat kotijoukkueen tekeminä. Avausosuma merkittiin vahvasti taistelleen Jasse Ikosen nimiin, kun tämä kulmassa voitetun kaksinkamppailun jälkimainingeissa löysi tiensä maalille ja päätti nousunsa onnistuneeseen laukaukseen. 2-0-lukemat olivat Teemu Varjamon käsialaa. Timo-Pekka Heikkisen laukaus pomppi maaliviivalla, ja Varjamo oli nopeimpana sohimassa irtokiekon verkkoon.

Pitkään näytti, että Jukureiden tehottomuuden seurauksena toiselle erätauolle mennään samoissa lukemissa kuin ensimmäisellekin, mutta kaksi sekuntia ennen toisen erän päätöstä Oskari Hakomäki pääsi avopaikkaan B-pisteen kaarelle ja yllätti tarkalla rannelaukauksella D-maalia vartioineen Laitisen.

Jukureiden kiri jäi torsoksi

Päätöserään odoteltu mikkeliläisten loppukiri jäi hieman vaisuksi, eivätkä kolme otettua rangaistusta urakkaa helpottaneet. Vaikka kotijoukkueen ylivoimassa olikin vielä hieman toivomisen varaa, niin tasakentällisin sentään maalinteko onnistui. Erittäin pirteästi esiintynyt Joonas Saari sai Jukureiden viisikon koomaillessa omilla teillään vapaan väylän keskikaistalle ja päätti läpiajonsa hallittuun rystynostoon ohi Väisäsen.

Jukurit sai vielä kavennusta aikaan, mutta toivottoman myöhään. Neljä sekuntia ennen ottelun päätöstä Jesse Ryhäsen nappisyöttö löysi maalin takatolpalle hiippailleen Ilkka Kallioisen, joka päätti lätyn komeasti maaliin yhdellä kosketuksella.

Vaikka harjoituspelin perusteella ei kovin suuria johtopäätöksiä voikaan vetää, niin tulevaa kautta ajatellen D Teamin uusista tulokkaista Saari, Ikonen ja puolustaja Vesa Kulmala esittivät sellaisia otteita, että miehistä tulee varmasti olemaan iloa jyväskyläläisille. Jukureista puolestaan erottuivat paljon peliaikaa ja tehot 1+1 kerännyt Kallioinen sekä tutun energisesti varsinkin alivoimalla uurastanut Kalle Mäkinen.

Joukkueet kohtaavat uudelleen Mikkelissä tulevan viikon keskiviikkona. Jukureilla on sitä ennen kuitenkin yksi peli hoidettavana. Heti perjantaina 14.8. SaPKo matkaa keltapaitojen vieraaksi päämajakaupunkiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle