Uutta matoa koukkuun Keravalla

MESTIS / Ennakko
Pysäyttääkö Aaro Peltonen vantaalaisten voittokulun ottelusarjassa?
Kuva © Samppa Toivonen
Tasaisesti playout –sarjan keskiviikkona Vantaalla aloittaneet HCK ja Kiekko-Vantaa ottavat yhteen toisen kerran lauantai-iltana. Jatkoerään venynyt ottelu ei vielä nostanut vantaalaisia vielä ylivoimaiseksi ennakkosuosikeiksi, mutta nollasi HCK:n mahdollisuuden ryöstää kotietu itselleen.

Vaikka ottelusarja on vasta alkuvaiheissaan, on HCK:lla todella haasteellinen paikka illan kamppailussa. Vantaalaiset ovat nyt voittaneet neljä edellistä joukkueiden keskinäistä ottelua ja viides voitto putkeen saattaisi nostaa nuoren keravalaisjoukkueen hartioille King Kongin kokoisen pakkovoitto-monsteriapinan sarjan kolmatta peliä ajatellen. Mikäli HCK nappaa tässä ottelussa itselleen kotivoiton, tasoittuu sen sijaan sarja hyvin mielenkiintoiseksi ja ennalta-arvaamattomaksi.

Joukkueiden materiaaliset erot ovat tällä hetkellä hyvin vähäiset, varsinkin nyt kun Kiekko-Vantaan riveissä on tapahtunut äkillistä harvennusta flunssa-aallon takia. Edellisottelusta puuttuneet Arten Iossafov, Saku Salmela ja Saku Salminen ovat pelikunnoltaan vielä kysymysmerkkejä. Pelaajavajetta vantaalaiset paikkasivat hyvin onnistuneesti A-junioreilla, joiden otteet saivat valmentaja Pekka Kangasalustan hyvin tyytyväiseksi.

HCK alkaa hiljalleen selättämään joukkueessa ollutta sairastelua, mutta Jesse Uronen ja muut vielä jäljellä olevat toipilaat eivät varmuuden vuoksi vielä pelaa tänä viikonloppuna. Joukkue lähtee peliin samalla kokoonpanolla kuin keskiviikkona.

Vaikka lohipaidat ovat yhä lieviä ennakkosuosikkeja, ei HCK ole kotivoiton suhteen mitenkään mahdottoman tehtävän edessä. Tämän illan isännät osoittivat peliotteillaan edellispelissä selkeästi, että illan vierasjoukkueella ei ole varaa löysätä hetkeäkään tai tappion karvas kalkki jää tällä kertaa vantaalaisten nieltäväksi. Hieman paremmalla onnella olisi edellispelin jatkoerä saattanut päättyä myös keravalaisriemuun.

Ottelu 1: Lohipaidat kalastivat avausvoiton Vantaalla

» Lähetä palautetta toimitukselle