Ottelusarjan paras esitys ei kantanut HCK:ta voittoon

Riku Toivo oli iskussa iskien kaksi maalia.
Kuva © Jani Maukonen
Hokki otti jo kolmannen kiinnityksen välieräpaikkaan, ja joukkue on nyt voiton päässä välieristä. Joukkue esitti jälleen tasapainoisen esityksen Keravalla ja lähti takaisin Kajaaniin voitollisesti lukemin 1-3 (0-0, 0-2, 1-1). HCK on selkä seinää vasten jo sunnuntaina.

Hokki otti jo kolmannen kiinnityksen välieräpaikkaan HCK:n kustannuksella. Kajaanilaiset olivat edellisten otteluiden tapaan fyysinen ja tukkivat keskustan hyvin. Johtavat pelaajat ottivat roolia tärkeillä hetkillä, ja Teemu Seppänen oli maalillaan jälleen ilmiömäinen.

− Kyllä meidän kokenut kaarti osoitti sen tahtotilan, joka meissä on. Pystyttiin tekemään näistä huonoista ratkaisuista hyviä sitä kautta, että peli voitettiin. Erinomainen oppimisprosessi taas joukkueelle, Hokin päävalmentaja Petri Mattila sanoi.

Sarjan toinen osapuoli HCK on parantanut peliään nousujohteisesti pitkin sarjaa. Jos ensimmäinen ottelu ratkesi omiin virheisiin, niin tässä pelissä joukkue pelasi käytännössä ilman turhia puolustuspään virheitä.

Suurin ongelma leijonapaidoilta löytyy maalinteosta. Tänään joukkueella oli jälleen kerran riittävästi paikkoja voittaa ottelu, mutta viimeistely on joukkueelle yhtä tervanjuontia.

− Peli paranee koko ajan meillä. Hyvä tulo ensimmäiseen erään ja pysyttiin suunnitelmassa. Toinen erä oli meille heikko, eikä ajatus pysynyt olennaisessa, keravalaisten päävalmentaja Mikael Kotkaniemi harmitteli.

Ensimmäisessä erässä ei merkittäviä tapahtumia nähty. Pelin kulku oli tyypillistä pudotuspelikiekkoa eli fyysistä, maalipaikat olivat minimissä ja puolustaminen korostui. HCK hallitsi kiekollista peliä, mutta vieraat tukkivat keskustan tehokkaasti ja HCK joutui heittämään kiekkoa paljon päätyyn.

Hokille tarjoutui yksi ylivoimamahdollisuuskin, mutta kotijoukkueen alivoima peli oli parantunut edellisestä peleistä huomattavasti. Myös tasavajaalla pelattiin kertaalleen, kun Jozef Sladok ja Anthony Guttig menivät istumaan kaksiminuuttiset  pienestä nahistelusta.

Hokilta vahva toinen erä

Leijonapaidoille tarjoutui erinomainen tilaisuus avausmaalin tekoon, kun Jesse Uronen kaadettiin läpiajosta ja tilanteesta tuomittiin rangaistuslaukaus. Urosen yritys karkasi kuitenkin maalin ohi, ja jälkitilanteesta Uronen vielä ampui kiekolla uudestaan tilanteen jälkeen ja otti käytösrangaistuksen.

Ottelun avausmaali syntyi ajassa 28.57 kajaanilaisten lavasta ylivoimalla. Hokin ranskalaiskaksikko toi kiekon ylös hyökkäysalueelle ja löysi mukana olleen Riku Toivon, joka tulitti napakasti ranteella ohi Ullbergin.

Hetkeä myöhemmin Hokki iski jälleen. Samu Pyykkönen kiersi maalin takaa vetopaikkaan ja laukoi yllättävästi ohi hölmistyneen HCK-veskarin. Kiekko meni aivan maalin kattoon ja sitä tarkistettiin videolta toista minuuttia.

− Erinomainen toinen erä taas kerran meiltä. Samaa laatua mitä oli Kajaanin pelissä, Mattila kommentoi ja viittasi Kajaanissa pelattuu toiseen otteluun, missä Hokki ratkaisi ottelun vahvan toisen erän ansiosta.

HCK laittoi kaiken peliin

Kolmannessa erässä kentällä oli käytännössä yksi joukkue, ja se oli HCK. Kotijoukkue laittoi viimeiseen erään kaiken peliin ja hallitsi kenttätapahtumia. Vieraat kuitenkin puolustivat omaa maaliaan viimeiseen asti, ja Seppänen viimeisenä lukkona esti HCK:n tykityksen.

Hokki ottaa kolmannen erän alkuminuuteilla kolme peräkkäistä rangaistusta, mikä avasi keravalaisille oivan tilaisuuden tulla peliin ja sarjaan mukaan.

− Paljon kun pelataan tiiviissä aikataulussa ja kun tässä pitää monta peliä voittaa, niin ottelusarjaan tulee niitä huonoja hetkiä. Nyt oikeastaan tuli meidän ensimmäinen, kun otettiin huonoja jäähyjä. Keskittyminen herpaantui ja tarjottiin Keravalle avaimia viedä peli pidemmäksi, Mattila sanoi.

HCK käytti tämän ylivoiman hyödykseen ainoastaan kerran, vaikka paikkoja oli useampaankin osumaan. Maalintekijänä toimi puolustaja Tero Konttinen. HCK haki pitkään vetopaikkaa kahden miehen ylivoimallaan, ja lopulta Tomi Tuomiston syöttö osoittautui Konttiselle sopivaksi laukoa häkkiin voimalla.

− Viimeisessä erässä meillä oli lukematon määrä ylivoimaa, mistä olisi pitänyt tasoittaa peli. Ei ole tähdet kohdallaan ja kun ei olla ansaittu, niin ei olla ansaittu, Kotkaniemi murisi.

Isännät saivat kavennusosumasta runsaasti itseluottamusta, ja maalipaikkoja alkoi syntyä liukuhihnalta. Jälleen kerran Seppänen oli mies paikallaan tolppien välissä.

HCK haki vielä lopussa tasoitusta ilman maalivahtia, kun Uronen ja Casper Santanen joutuivat istunnolle. Keravalaiset eivät saaneet mitään aikaan ja lopulta Toivo kävi tuikkaamassa kiekon tyhjään verkkoon.

Sarja on katkolla sunnuntaina Kajaanissa.