Playout–sarjan tunnelma tiivistyy

MESTIS / Ennakko
Artem Iossafov tähyää jo kiivaasti kohti kesälomaa.
Kuva © Timo Savela
Uusimaalaisten joukkueiden välinen playout–sarja sai ainakin vielä yhden jatko-osan, kun HCK kaatoi kotihallissaan Kiekko-Vantaan viime lauantaina kiihkeässä taistelussa. Panosten yhä kasvaessa on sarjan viidennestä koitoksesta lupa odottaa vähintään yhtä kuumaa ja kovaa kiekkoilua kuin mitä edellispelikin tarjosi. Vantaalaiset pääsisivät kotivoitolla kesälomille.

Keravalla käyty sarjan tunteikas neljäs peli poiki myös pelikieltoja, kun HCK:n Mikko Jortikka taklasi toisessa erässä K-Vantaan Paulus Rundgrenia laidassa. Ottelun hyvin hallinnassaan pitänyt tuomaristo ei viheltänyt kuitenkaan itse pelissä tilanteesta rangaistusta, vaan rangaistus langetettiin jälkikäteen Mestiksen kurinpitäjän Jouko Palmulan toimesta.

Kokonaistilanne tässä sarjassa on yhä se, että HCK pelaa veitsi kurkulla, ja sen tarvitsee voittaa kolme ottelua välttääkseen karsintasarjan. Ankaralla työnteolla saavutettu kotivoitto nosti keravalaisjoukkueen keskuudessa mielialaa ja voitontahtoa:

– Eiköhän sarja nyt käänny meille, kun olemme hallinneet pelejä. Usko meiltä ei lopu. Eiköhän tämä nyt syö vantaalaisia, kommentoi voittomaalin jatkoajalla tehnyt HCK:n Mikko Siren viime lauantaisen ottelun jälkeen.

Kiekko-Vantaan pelipaketti on kokonaisuutena ollut HCK:ta hieman paremmin kasassa, ja ottelusarjassa saadut kolme voittoa ovat olleet ansaittuja. Lisäksi lohipaidat ovat kautta sarjan onnistuneet viimeistelyssään hyvällä prosentilla, eikä selkäranka ole napsunut poikki tappioasemassakaan. Rouva Fortunan kultapojiksikin tituleerattu joukkue sai kuitenkin edellisottelussa vain ihailla kyseisen rouvan takapuolta, kuten valmentajansa Pekka Kangasalustan sanoma tiivistettynä ja siistittynä kuului.

Tuossa pelissä vantaalaiset kirivät jälleen keravalaisten etumatkan kiinni, mutteivät kuitenkaan päässyt videolta tarkistettua tolppalaukausta lähemmäksi kesälomaa.

Keravalaisten aseena on ollut tiivis ja hyvä joukkuehenki sekä vankkumaton taistelutahto. Varmaksi karsijaksi povattu joukkue on yllättäen hallinnut otteluita lievästi rohkealla pelityylillään, mutta ratkaisevalla hetkellä on ote nuorelta ja kokemattomalta ryhmältä hieman lipsunut ja voitto on valunut kokeneemmalle vastustajalle.

Lauantain kotivoitto oli varmasti balsamia saatuihin haavoihin kovia kokeneelle tulokasjoukkueelle ja antoi uutta uskoa mahdollisuuksiin. Mikäli HCK saa otteensa vielä tasaisemmaksi ja välttävät aiempien pelien kaltaiset isot virheet, on joukkue vantaalaisille vaikeasti voitettava.

Ottelu 4: HCK veitsi kurkulla jatkoerävoittoon
Ottelu 3: Yhtä vaille valmis
Ottelu 2: HCK hallitsi, Kiekko-Vantaa voitti
Ottelu 1: Lohipaidat kalastivat avausvoiton Vantaalla

» Lähetä palautetta toimitukselle