K-Vantaa haki voiton pitkän kaavan kautta

MESTIS / Raportti
Artem Iossafov sysäsi HCK:n karsintaan.
Kuva © Timo Savela
Vantaan Tikkurilassa todistettiin tänään yksi Mestis-kauden 2012-2013 tasaisimmista kamppailuista, kun Kiekko-Vantaa voitti kotiyleisönsä edessä Keravalaisen HCK:n maalein 5-4 (2-0, 0-2, 2-2, 1-0) päättäen kautensa voittoon ensimmäisen kerran sitten vuoden 2008. Yleisön ylläpitäessä tunnelmaa ottelu oli Mestistä parhaimmillaan.

Peliä oli ehtinyt kulua vasta muutama minuutti, kun tunteet HCK:n maalinedustalla kävivät jo kuumina. HCK:n peli huokui itsevarmuutta ja keravalaiset hallitsivat suvereenisti ensimmäisen erän alkuminuutteja.

– Tultiin tähän peliin todella hyvin valmistautuneina. Kaksi kertaa noustiin kahden maalin takaa rinnalle ja minun mielestäni taisteltiin voitosta loppuun asti. Kokonaisuudessaan tämä peli oli sarjan tunnerikkain. Kokonaiskuvaa tarkasteltaessa pienet asiat ratkaisi. Maalipaikkoja luotiin paljon ja jos niistä ei paukuta maalia niin enempää ei voi ansaita. Tulos ratkaisee, sanaili HCK:n päävalmentaja Sami Ranta.

Vantaalaiset ottivat kuitenkin ohjat käsiinsä isännän elkein, kun pudotussarjassa ilmiliekeissä ollut Kiekko-Vantaan kakkosvitja rikkoi kotijoukkueen kuparisen. Avausmaalista vastasi loistavasti pelannut Otso Rantakari, jolle piste oli sarjan kolmas.

Vantaan kakkosketju jatkoi tuhojaan, kun lohipaitojen erittäin hyökkäys-orientoitunut puolustuspää iski Roy Pihlströmin johdatuksella vantaalaiset 2-0 johtoon. 

HCK pääsi toisen erän aikana tasaamaan tilejään, kun Keravalaislaiturit Jere Laine ja Juuso Forsström kavensivat syöttökuviollaan pelin lukemiin 2-1.

Nuori hyökkääjä Aleksi Rekonen pääsi toisessa erässä esittelemään mailankäsittelytaitojaan, kun hän pujotteli HCK-puolustuksen läpi kirjaimellisesti yhdellä kädellä. Pujottelu ei paljoa lämmittänyt, kun timanttisessa vireessä ollut HCK-puolustaja Olli Korkeavuori tasoitti Tomi Tuomiston syötöstä pelin ylivoimalla lukemiin 2-2. Kuusi pistettä neljässä pelissä on Mestis-pakille jo jonkinmoinen saavutus.

Kolmannen erän trilleri

Kolmannen erän ensimmäisellä peliminuutilla Rantakari iski vantaalaiset 3-2 johtoon. Vain noin puoli minuuttia myöhemmin Jani-Petteri Helenius tykitti K-Vantaan jo kahden maalin karkumatkalle.

Kun peliä oli vain muutama minuutti jäljellä HCK:n päävalmentaja Sami Ranta puhkui suojatteihinsa hieman lisäpuhtia ottamalla aikalisän. Tämä selvästikin auttoi sillä vain hieman yli 20 sekuntia myöhemmin HCK kavensi pelin ilman maalivahtia lukemiin 4-3, kun Timo Kuuluvainen viimeisteli kiekon maaliin Miikka Lindholmin syötöstä.

Vain 17 sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä HCK haki 4-4 tasoituksen kuuden hyökkääjän voimin vetämällä hyvin pelanneen Aaro Peltosen pois maalinsuulta. Maalintekijäksi merkittiin 4-3 kavennusmaalin syöttänyt Lindholm.

Ottelun ratkaisi lopulta ensimmäisessä jatkoerässä ajassa 74:52 vantaalaisten tehohyökkääjä Artem Iossafov päättäen pelin lukemiin 5-4.

Ottelun jälkeen kotijoukkueen päävalmentaja Pekka Kangasalusta oli mietteliäällä päällä.

– Illan peli oli mielenkiintoinen. Kaikki tunteet niin negatiiviset kuin positiiviset käytiin illan aikana läpi. Tavallaan kokonainen kausi minimuodossa. Pelin jälkeen sanoin pojille kopissa, että tämän pelin tulette muistamaan loppuelämänne ajan ja se vie teitä varmasti eteenpäin.

– Tietyllä tapaa pettymys on päällimmäinen tunne, vaikka voitettiin. Ei meidän olisi pitänyt näitä pelejä edes pelata, koska tavoitteet olivat jossain aivan muualla. Siinä mielessä kauteen ei voi olla tyytyväinen. Yksittäisten pelaajien kehittyminen kauden aikana lämmittää kuitenkin mieltä. Ollaan tavallaan koko kausi oltu toisen kauden joukkue.

– Ensi kaudella ollaan vuoden verran kokeneempia. Kun runko saadaan kunton niin jossain kohtaa se palkinto tulee. Minä uskon niin. Tällä tasolla pelaajien pitää kuitenkin sitoutua enemmän. Ikävä voiton jälkeen sanoa, mutta kaikki pelaajat eivät olleet tänä vuonna sillä tasolla sitoutuneita kuin tässä homassa ja tällä tasolla pitäisi olla. Siihen olen tietyllä tapaa pettynyt.

» Lähetä palautetta toimitukselle