Taas vierasvoitto paikallisderbyssä

Tappion myötä ilmeet muuttuvat Keravalla yhä tuskallisemmaksi.
Kuva © Samppa Toivonen
Keravalla kohtasi lauantai-illan huumassa kaksi kipeästi pisteitä kaivannutta joukkuetta. Kauden neljäs paikallistaisto tarjosi katsottavaa kuitenkin varsin niukanlaisesti paikalle saapuneelle varsin runsaslukuiselle yleisölle.

Kumpikin joukkue oli tehnyt puolustuspäähän pari muutosta. Vierasjoukkueella oli nyt maalissa torjuntavuorossa Jani Kautto ja kotijoukkue oli ottanut takalinjoilleen pari tuoretta pakkia, Nikke Kettukankaan ja HIFK-laina Christian Silfverin. HCK:lla oli eilen vieraskentällä pelattu peli alla, kun taas Kiekko-Vantaa oli pelannut kotonaan, joten saattoi olettaa vieraiden olevan lievässä etulyönti asemassa.

Pelin ensi erä tarjonnut mitään hienouksia. Alkutahdit mentiin hyvin tasaisissa merkeissä, kunnes ote alkoi enemmän kääntä vantaalaisille. Ei aikaakaan, kun reilun kahdeksan minuutin kohdalla Kiekko-Vantaa merkkautti pöytäkirjaan erän ensimmäisen tilastomerkinnän 0-1 Antti Pehkosen runnoman johtomaalin muodossa.

Lohipaidat saivat tästä lisää virtaa ja heidän hallinnassaan peliä vietiinkin näennäisesti aina erän 14 minuutille, jolloin Kiekko-Vantaan Joonas Saari otti koukkausjäähyn. Vaikkei HCK saanut ylivoimallaan mitään aikaan, pääsivät keravalaiset peliin paremmin mukaan ja hallitsivat hienokseltaan erän loppua.

Toisessa erässä olisi katsomossa voinut nukahtaa hyvinkin penkille, ellei HCK:n fanikatsomon tuomareille osoittamat mylvähdykset olisivat pitäneet hereillä. Peli oli pääosiltaan vantaalaisten näennäishallintaa, mutta HCK:n pelurit saivat kaikki tilanteet ohjattua kulmiin ja loput hoiteli maalivahti Aaro Peltonen. Erän ainoiksi tilastomerkinnöiksi jäikin HCK:n ottamat kaksi jäähyä.

Kolmas erä alkoi vauhdikkaasti Kiekko-Vantaan puoliväkisin survottua maalinedustilanteesta kiekon Peltosen selän taakse kun erää oli ehditty pelata vasta 49 sekuntia. HCK tuli kuitenkin 45 minuutin kohdalla iskuetäisyydelle Jesse Urosen kavennusmaalilla. Ilo jäi valitettavasti kotikatsomon kannalta lyhytaikaiseksi, kun lohipaitojen Oskari Manninen niittasi hienon syöttelykuvion päätteeksi 1-3-johtomaalin vain vajaan minuutin päästä keravalaisten tekemästä kavennuksesta.

Neljä minuuttia ennen päätösvihellystä HCK otti aikalisän ja aloitti yritykset kuudella kenttäpelaajalla kavennusmaalin aikaansaamiseksi. Tämä valui kuitenkin hukkaan kun Kiekko-Vantaan Toni Ståhlhammar ehti ensimmäisenä keravalaisten päätyä kohti liukuneeseen irtokiekkoon ja luikautti pelivälineen maaliin juuri ennen kuin se olisi vihelletty pitkäksi kiekoksi. Tämä lopetti kotijoukkueen taistelun ja loppuaika pelistä oli silkkaa pelailua.

Pelin yleisilme oli se, että vantaalaiset pitivät enemmän kiekkoa hallussa ja keravalaisten viisikkopuolustus jarrutti vastaan minkä ehti panostaen vastaiskuihin. Näistä vastaiskuista muodostui joistain ihan meheviäkin paikkoja, mutta HCK:n viime pelien perisynti, heikko viimeistely, oli kuitenkin se suurin syy miksi he jälleen poistuivat kaukalosta tappio niskassaan.

Pelaajista Vantaan puolelta erottui edukseen joukkueen kultakypärä Artem Iossafov, jota tosin ei enää kolmannessa erässä nähty. Iossafov laukoi terävästi ja oli jatkuvasti keravalaispakkien harmina hyökkäyspäässä. Puolustajista edukseen esiintyivät pakkipari Joni Haverinen-Esa Lindell.

Keravalaisista maininnan ansaitsee ennen kaikkea maalivahti Aaro Peltonen, joka jaksoi pitää joukkuetta kaksi erää mukana pelissä. Lisäksi joukkueen kapteeni Jesse Urosella riitti virtaa ja yritystä. Myös tuoreilla jaloilla peliin tullut nuori puolustaja Nikke Kettukangas pelasi erittäin ennakkoluulottomasti ja fyysisesti.

Keravan valmentaja Sami Ranta tiivisti joukkueensa peliä seuraavasti:

- Sanoin pojille kopissa heti pelin jälkeen, että nyt näytti siltä että mulla on kentällä neljä kolmoskentällistä, mutta ei yhtään ykköskenttää.

Lisäksi Rantaa tuskastutti vastuunsiirtely:

- Nyt näyttää siltä, että yritetään jotain sellaista mihin ei taidot ei riitä, eikä uskalleta vaan yksinkertaisesti toimittaa kiekkoa maalille, jonne kaverin pitäisi paahtaa keskikaistaa tai toisesta laidasta tunkemaan kiekko maaliin.

Vantaan valmentaja Pekka Kangasalusta ei ollut voitosta huolimatta kovin vuolassanainen:

- Tiedettiin, että vastustajalla on pitkä vierasmatka ja päätettiin iskeä siihen. HCK on ollut meille aina hankala vastustaja, mutta nyt liike riitti meillä pelin hallintaan. Tähän on hyvä lopettaa tämä vuosi ja jatkaa tästä eteenpäin ensi vuoden puolella.