Pienestä kiinni

Joonas Korpisaloa hätyyteltiin monin eri tavoin, mutta Vantaan jokerivahti kesti.
Kuva © Teemu Eirtovaara
Sarjanousija HCK ei onnistunut avaamaan Mestiksen pistetiliään kauden ensimmäisessä kotiottelussa. Kiekko-Vantaa ryöväsi tasaisesta pelistä itselleen ensimmäisen voittonsa 18-vuotiaan Joonas Korpisalon torjuntojen turvin maalein 1-2.

Vantaan jokerilainoihin lukeutuva Korpisalo nousi sankariksi 29 torjunnallaan.  Läheskään kaikki kunnia ei tosin mene maalivahtilupaukselle, vaan koko vantaalaisjoukkueelle, jonka peli pysyi kasassa varsin hyvin.

Keravalainen HCK oli loppua kohden jopa pelin hallitsevampi osapuoli, mutta todellisia huippupaikkoja sillä oli varsin vähän.  Onnikaan ei ollut myötä, kun kiekko pomppi lähellä maalia pariin otteeseen.

HCK:lle Mestis-taipaleen alku on ollut harmillinen. Etukäteen jumboksi veikkailtu joukkue jatkaa nollakerhossa, mutta ei sinne välttämättä peliesitysten puolesta kuuluisi.  Avauskierroksen Lempäälän vierailu oli pelillisesti hyvä, eikä pistetilin avautuminen kotihallissakaan vääryys olisi ollut.

Tasaisen avauserän ainoa maali nähtiin Vantaan nopean hyökkäyksen päätteeksi. Nuori puolustaja Oskari Manninen sai kunnian olla viimeistelijänä.

Toisessa erässä Kiekko-Vantaan jokeritaustaiset pelaajat juonivat 0-2-osuman, jonka iski lopullisesti verkon perukoille Jere Karjalainen. Pian tämän jälkeen ote kääntyi kuitenkin sen verran vahvasti kotijoukkueelle, että vantaalaisvalmentaja Pekka Kangasalusta turvautui aikalisään.

Vierasjoukkue oli lähellä tehdä kolmannenkin maalin, kun keravalaisten rynnistyi tyssäsi siihen, että Kiekko-Vantaan Antti Pehkonen kirmasi läpiajoon. Onnistuneen illan torjunut HCK-vahti Aaro Peltonen onnistui kuitenkin selvittämään tilanteen.

Kolmannen erän alussa HCK:n ykkösketju onnistui kaventamaan ylivoimalla 1-2:een. Maalintekijä Miikka Lindholmin meriitteihin kuului myös ylivoiman hankkiminen joukkueelle viime minuuteilla.

Kotijoukkueen kiri tuotti lopussa pari kelpo maalipaikkaa, mutta fiksusti pelannut Kiekko-Vantaa onnistui välttämään suuremmat mylläkät omassa päässään.