Haukat ehjempänä derbyyn

MESTIS / Ennakko
Hyvinkään Ahmat saa vastaansa illan ottelussa paikallisvastustaja Järvenpään Haukat. Joukkueiden aiempi kohtaaminen oli maalirikas, joka lopulta päättyi Haukkojen 6-5 voittoon. Varmaa kuitenkin on että hyvinkääläiset eivät tälläkään kertaa tule taipumaan helpolla.

Sekä Haukoilla että Ahmoilla on suuri tarve kerätä illan ottelusta täysi pistepotti. Ahmat on ajautunut Mestiksen peränpitäjäksi ja Mestiksen kymmenenteen sijaan on matkaa jo yhdeksän pistettä. Haukat on puolestaan tällä hetkellä Mestiksessä sijalla yhdeksän. Tappion myötä Mestiksen keskikasti pääsisi karkaamaan Haukoilta jo hieman turhan kauas.

Edellisessä ottelussa Haukat voitti toisen paikallisvastustajansa, Kiekko-Vantaan. Haukat oli jo kolmen maalin takaa-ajoasemassa, mutta kovalla taistelulla joukkue nousi viimeisessä erässä vantaalaisten ohi. Ottelun jälkeen joukkueen valmentaja Jan Lehti olikin tyytyväinen pelaajiensa taistelumoraaliin.

Haukkojen mukana Hyvinkäälle matkaa myös ahmapaidassa kautensa avannut HIFK-lainakaksikko Jermu Porthen - Joni Purola. Porthenin paikka viime peleissä on ollut ykkösketjun sentterinä vierellään Marko Sakko ja kapteeni Jaska Vilen, ja puolustaja Purola luuti ensimmäisessä haukkapelissään torstaina Jonni Talaksen aisaparina.

Kaksi viime peliä maalissa pelannut Heikki Kokkonen on onnistunut kohtuullisesti, joten hän pelannee myös Ahmoja vastaan maalissa.

Poissa Haukoilta ovat näillä näkymin ainakin pitkäaikaispotilaat Jani Taanonen, Sami Laine ja Juha Jusslin, joiden paluu ei liene ajankohtaista lähiaikoina. Kentällä ei nähdä myöskään puolustaja Timo Suurosta, mutta K-Vantaa-pelin kipeytyneiden nilkkojen vuoksi huilanneen Vili Mustosen paluu voi olla mahdollinen.

Hyökkäys on ollut tällä kaudella Haukkojen vahvin osa. Joukkue on tehnyt sarjassa toiseksi eniten maaleja. Vastaavasti epävarmaa puolustusta on myös rokotettu sarjassa toiseksi eniten. Enemmän päästettyjä maaleja on vain Ahmoilla.

Pasi Järvinen pelikiellossa

Mestiksen peränpitäjäksi juuttunut Ahmat on tahkonnut nyt jo 11 erää tekemättä maaliakaan. Maanantaina avausmaali näytteleekin tavallista suurempaa osaa, sillä mikäli punalampun sytyttämisessä onnistuu ensin Ahmat, voidaan nähdä niin sanottu "ketsuppipullon korkin aukeminen". Toisaalta paikallisvastustajan onnistuessa ensin henkinen kipsi voi kasvaa jo lähes ylitsepääsemättömäksi.

- Poppakonsteja ei ole löydetty, mutta maalintekoa on harjoiteltu. Tekemisen kautta ne onnistumiset tulevat. Parin maalin myötä se taas aukeaa, valmentaja Kari Lehtinen toteaa toiveikkaasti.

Ahmojen tuskaa pahentaa entuudestaan avainpelaajien loukkaantumiset. Ykköspuolustaja Pasi Järvinen on pelikiellossa kymppitilin täytyttyä, ja harjoituksissa nivusensa reväyttäneen hyökkäyksen tehomiehen, Janne Lehtisen, pelaaminen on epävarmaa. Poissa kokoonpanosta on myös hyökkääjä Pasi Reunanen, joka kärsii selkävaivoista.

- Ei tässä auta epätoivoon vaipua. Niillä pelataan, jotka ovat kunnossa, Lehtinen myöntää tosiasiat.

Toivoa Ahmoille antaa ennakkoon vierastaan vahvempi maalivahtipeli. Alkukaudesta kaksi peliä myös haukkapaidassa torjunut HIFK-laina Timo Laaksoharju nähdään Ahmojen maalilla toistaiseksi viimeistä kertaa. Tähän mennessä Laaksoharju on torjunut erinomaisesti, ja "Tinden" hyvä vire voikin luoda tuskaisia ilmeitä järvenpäänläishyökkääjien kasvoille.

Haukat hivenen edellä

Maanantain paikalliskamppailuun lähdettäessä eteläisemmällä joukkueella, Haukoilla, lienee hienoinen ennakkosuosikin viitta harteillaan. Järvenpääläisillä on alla todellinen tahtovoitto Kiekko-Vantaasta, ja joukkueen sisällä on varmasti hyvä tekemisen meininki.

Ahmojen avain voittoon on maalivahti Timo Laaksoharju, joka voi hyvinkin johdattaa joukkueensa kauden ensimmäiseen varsinaisen peliajan voittoon, mikäli toistaiseksi hyvin toiminut haukkahyökkäys ei löydä keinoja "Tinden" ohittamiseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle