Mielipide

Sportin puheenjohtaja Kalervo Laaksoharju

MESTIS / Kolumni
Haastattelussa Sportin puheenjohtaja Kale Laaksoharju. Seuraavassa mietteitä kulissien takaa.

Miten Sportin onnistunut velkasaneeraus on otettu vastaan jääkiekkopiireissä?

Jääkiekkopiireissä…? Ainakin Heikki Hietanen, jääkiekkoliiton puheenjohtaja, Kärppien toimitusjohtaja sekä Saipan toimitusjohtaja ovat kiittäneet, tai ovat ainakin olleet ihmeissään ja kiittäneet siitä että on saatu hyvin hoidettua tämä homma.

Mikä on sitten Sportin taloustilanne sponsoripuolella?



Sponsoritilanne oli ennen kesälomia, niin, tilanne ei ollut yhtä hyvä kuin viime kaudella samaan aikaan mutta kun julkaisimme uutisen onnistuneesta velkasaneerauksesta niin sen jälkeen ollaan menty viime vuotisesta tilanteesta aika hyvin edelle.


Millainen on Sportin pelaajabudjetti ensi kaudella?


Seuran pelaajabudjetista ollaan onnistuttu nipistämään jonkin verran, pelaajabudjetti on tällä hetkellä aika tarkalleen 100.000 markkaa (n. 17.000€) pienempi kuin viime kaudella.


Sport tunnetaan hyvänä kasvattajaseurana. Onko tälle kaudellekin tullut pelaajilta yhteydenottoja?


Imu alkoi vahvana jo viime kaudella, tälle kaudelle se on entisestään vaan vahvistunut, Liigaan lähteneet pelaajat ovat antaneet hyvää palautetta liigaseuroille. Me yritetään pitää pelaajista hyvää huolta. Me ei voida kilpailla palkoilla Liigaseurojen kanssa joten me koitetaan pitää parempaa huolta ja pitää huoli että he viihtyvät täällä. Tälle kaudelle meille on tarjottu pelaajia Ruotsista, Tsekeistä, Latviasta… Kanadasta ja tottakai myös Suomesta. Nyt kun positiiviset talousuutiset ovat kuuluneet seurojen ja pelaajien korviin niin nyt pelaajat haluavat entistä enemmän tulla tänne pelaamaan.

Onko tämän kauden joukkueessa haettu mitään tiettyä tyyliä?

Sport on tunnettu aiemmin pienikokoisena joukkueena, nyt on joukkue sitten isompi. Uudet latvialaiset ovat isoja poikia. Molemmat pitkälti yli 190cm, toinen painaa 104kg, toinen 84kg. Pieninkeroinen, nimestään päätellen, ei ole myöskään mikään pieni kaveri, Tatu Backman on myös iso. Kokoa on joukkueeseen tullut, sekä pituutta että painoa. Molempien maalien eteen on myös saatu paljon voimaa.


Mikä on tilanne Sportin A-junnuilla?


A-junnut jatkaa näillä näkymin, haastatteluhetkellä, pelaamista. Pelaajia on lähtenyt pois paljon. 5 pelaajaa on tällä hetkellä armeijassa, Lukkoon lähti kaksi pelaajaa, Ilvekseen yksi,
farmiseuraan Stormiin lähti pari. Me joudutaan ottamaan joka viikko pari kolme pelaajaa B-junnuista
mukaan ja Sportin edustuksesta pelaavista A-junnuikäisistä pari jos tarve vaatii. Uusi valmentaja Nummi on hyvin realistinen ja on sitä mieltä että niillä mennään mitä on. Vaikka kahdella kentällä jos tarve vaatii.



Onko ensi kaudelle asetettu mitään tavoitteita?

Positiivinen tulos. Viime kaudella teimme pitkään aikaa positiivisen tuloksen. Ensi kaudelle on laskettu tavoitteeksi 43.000 Euroa. Toiminnallisella puolella parempi sijoitus kuin viime kaudella, silloinhan olimme neljänsiä ja sitä lähdetään parantamaan.



Yleisön viihtyvyyteen on myös ilmeisesti satsattu?

Viime kauden kolmessa kotipelissä teimme tutkimuksen Vaasan yliopiston kanssa. Vastaajia oli monta sataa, lisäksi lähetimme yrityksille tutkimuksen. Saadun palautteen mukaan parannetaan, pienin askelin sen hetkisten resurssien mukaan. Cheerleaderit jatkavat entistä ehompina, pelaajien sisääntuloon ollaan satsattu, savukone on saatu vihdoin hankittua… ääntä ja
valoa tulee olemaan ja musiikkia ehkä vielä kovemmalla räminällä kuin viime vuonna. Lisäksi tulee paljon muita pieniä uudistuksia kuten uudistunut käsiohjelma.



Onko Sport ollut kysytty joukkue harjoitusturnauksiin?

Hyvin vähän joukkue on läpikäynyt turnauksia. Päävalmentaja Arto Sirviö hoitanut tämän homman. Nythän piti vähän aikaa sitten pelata perinteinen Vaasa Cup, japanilainen joukkue joutui ensin perumaan tulonsa, norjalainen joukkue perui melkein heti perään. Sitten turnaus vietiin läpi kolmen joukkueen turnauksena. Se miksi harjoitusotteluita on niin vähän pelattu… Arto Sirviö tuntee hyvin jo nyt tämän joukkueen eikä se tarvitse harjoituspelejä niin paljoa. Säästellään samalla hieman paukkuja itse sarjakauteen. Ehkä pelien vähäisyys saattaa vaikuttaa alkukauteen, loppukaudella kurotaan sitten sekin umpeen. Se että onko kysymyksen mukaan Sport haluttu seura? Varmasti on haluttu, jos olisimme halunneet niin olisimme saaneet reissata jatkuvasti ympäri maata. Tässä on hieman katsottu myös talousnäkökulmaa, pelataan tässä lähellä harjoitusottelut



Onko Sportilla mitään aikataulua liigaan?



Nyt tehdyn yhtiöittämisen myötä menemme liigaan joskus, se tosin tehdään talouden ehdoilla. Vasta perustettu osakeyhtiö määrittelee sen ajan. Vaasan kaupungin asukkaiden ja lähiseudun urheiluihmisten suuri toive on tottakai Liiga. Jääkiekkoliiton Heikki Hietanen oli läsnä yhtiöittämispalaverissa ja hän sanoi Liigaan noususta että seuralla tulee olla kunnossa talousasiat, halli pitää olla sellainen että siellä voidaan Liigaa pelata, juniorityö pitää olla kunnossa,
markkinointi kunnossa… ja vielä yksi asia, se on uskottava joukkue. Jos nämä ovat kunnossa niin ei tarvita muuta kuin jättää anomus sisään niin Liigassa ollaan vaikka ensi kaudella.



Lopuksi vielä perinteinen, mitä odotuksia on ensi kaudesta?



Niin, se on aina tässä vaiheessa vielä kaikki hyvin. Kun katsoo joukkuetta niin paperilla se on parempi, varsinkin hyökkäys on parempi kuin viime kaudella. Kokonaisuus nähdään kun joukkue hitsautuu yhteen. Yleisöä varmasti tulee enemmän kuin viime kaudella ja he viihtyy otteluissa paremmin. Ja kun vielä talous olisi tällä kaudella kunnossa, sitten olen tyytyväinen.



Jatkoajan toimitus kiittää haastattelusta Radio Vaasaa hyvästä yhteistyöstä

» Lähetä palautetta toimitukselle