Jokereille vieraita Kroatiasta

KHL / Ennakko
Petr Koukal on loistavassa vireessä.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
KHL:n tiivis pelitahti jatkuu maanantaina, kun Jokerit saa kotiottelussaan vastaansa Medvešcak Zagrebin. Vierailijat ovat kärsineet alkukaudella kroonisesta maalinteko-ongelmasta.

Toista kauttaan KHL:ssä pelaava Medvešcak Zagreb lähti kuluvaan kauteen isojen muutoksien saattelemana. Suuri pelaajavaihtuvuus on näkynyt joukkueen otteissa, ja kroatialaisten yhteispeli on ollut välillä täysin hukassa.

Zagreb on kärsinyt koko alkukauden maalintekovaikeuksista. Alkukauden 13 ottelussa zagrebilaiset ovat viimeistelleet vain 28 maalia. Kroatialaisjoukkue on tehnyt yli kolme maalia vain kahdessa ottelussa.

Tehottomuus on näkynyt myös ylivoimapelissä. Zagreb on päässyt pelaamaan ylivoimaa peräti 70 kertaa, mutta punalamppu on palanut vain 14 prosentin tehokkuudella.

Useimmissa otteluissaan kroatialaisjoukkue on tehnyt korkeintaan kaksi osumaa. Kahdella tehdyllä maalilla harvoin voittaa. Ei siis ihme, että Zagreb on valahtanut KHL:n itäisen divisioonan häntäpäähän.

Zagreb voitti edellisessä ottelussaan Dinamo Riikan, joten mistään heittopussista ei ole kyse. 

Alkukaudella Zagreb on ollut täysin kanadalaiskaksikon Pascal Pelletier - Martin St. Pierre varassa. Pelletier johtaa viidellä maalillaan kroatialaisten pistepörssiä. Samaan aikaan esimerkiksi Jokereiden Niklas Hagman on viimeistellyt jo 12 maalia.

Onko Jokerit hereillä?

Kotijoukkue Jokerit seilaa vahvassa myötätuulessa. Viime viikon vieraskiertue Dinamo Minskin ja Atlant Mytištšin vieraana toi helsinkiläisjoukkueelle kaksi voittoa ja viisi sarjapistettä.

Jokerit lähtee Zagreb-otteluun viiden ottelun voittoputkessa. Kotijoukkueen edellinen tappio on kahden viikon takaa, kun HK Vitjaz yllätti Jokerit Helsingissä. Vitjaz-häviö on samalla Jokereiden alkukauden ainoa pisteetön ottelu.

Hyvin sujunut alkukausi on nostanut Jokerit KHL:n läntisen divisioonan kärkipäähän heti Moskovan TsSKA:n ja Pietarin SKA:n kannoille.

On kuitenkin huomioitava, että alkukaudella Jokerit on kohdannut pääsääntöisesti KHL:n häntäpään joukkueita. Kärkipään kohtaamiset helsinkiläisillä alkavat vasta perjantaina, kun joukkue matkustaa Pietariin SKA:n vieraaksi.

Hyvin sujuneesta alkukaudesta huolimatta Jokereilla on ollut yksi merkittävä ongelma. Joukkue on usein otteluiden alussa unten mailla, ja vastustajat pääsevät helposti kuittaamaan avausmaalin. Sama ongelma on näkynyt maalinjälkeisissä vaihdoissa.

Jokerit pelaa aktiivista ja nopeaa viisikkopeliä. Pelitapa vaatii joukkueelta paljon. Pieni herpaantuminen keskittymisessä näkyy tulostaululla välittömästi. Kaikissa KHL-joukkueissa, myös maalinteko-ongelmista kärsivässä Zagrebissa, on taitoa niin paljon, että ylimääräinen tila johtaa aina maaliin.

Jokereiden alkukautta ovat leimanneet heikot ensimmäiset minuutit ja vastavuoroisesti vahvat päätösminuutit. Vieraskiertueella Atlant Mytištši hyödynsi helsinkiläisten heikon alun nopealla johtomaalilla.

Jokerit suosikkina taistoon

Alkukauden perusteella Jokerit lähtee Zagreb-otteluun selkeänä ennakkosuosikkina. Tasapainoisesti esiintynyt helsinkiläisryhmä on saanut voitoista lisää itseluottamusta. Rinnalle ja ohi, on kuulunut Jokereiden alkukauden sapluunaan.

Kärsivällisesti omaan pelitapaansa luottava Jokerit on tehnyt alkukaudella 47 maalia. Se on melkein kaksikymmentä maalia vierasjoukkuetta enemmän.

Hyvin viisikkona puolustava Jokerit laittaa zagrebilaisten hyökkäyspään todelliseen testiin. Aktiivisesti puolustava Jokerit pystyy pimentämään kroatialaisjoukkueen kanadalaisvahvistukset.

Vierailijoiden toivo lepää ottelun alussa. Mikäli Jokerit on jälleen kerran alussa uninen, on Zagrebilla mahdollisuus. Muussa tapauksessa kaikki merkit povaavat kotivoittoa.

Seuraa Heitä

Martin St. Pierre #57 | Slovan

Keskushyökkääjä

Kärpistä tuttu hyökkääjä on tärkeässä roolissa kroatialaisjoukkueessa. On syöttänyt alkukaudella seitsemän maalia.

Shaone Morrisonn #82 | Medveščak

Puolustaja

Toinen vierasjoukkueen SM-liigasta tuttu pelaaja. TPS:ää edustanut Morrisonn on pelannut alkukaudella loukkaantumisen myötä vain viidessä ottelussa, ilman tehomerkintöjä. Maanantaina Morrisonnin pitäisi olla pelikuntoinen.

Petr Koukal #42 |

Keskushyökkääjä

Erinomaisesti kautensa aloittanut keskushyökkääjä pelaa hyvin kahteen suuntaan. Jakaa illasta toiseen älykkäitä syöttöjä.

» Lähetä palautetta toimitukselle