Jokereilla haastava reissu Zagrebiin

KHL / Raportti
Petteri Wirtasen ketju oli Jokerien parhaimmistoa. Tämä lupaa hyvää pudotuspelejä silmälläpitäen.
Kuva © Miro Pesonen - http://karhuvaari.kuvat.fi
Jokerit pelasi sunnuntaina KHL-runkosarjan toiseksi viimeisen ottelunsa Zagrebissa Medveščakia vastaan. Kotijoukkueella ei ollut enää panosta runkosarjasijoituksen osalta, joten jäällä nähtiin varsin vapautunut ja ennakkoluuloton isäntäjoukkue joka laittoi Jokerit todella ahtaalle.

Ottelun ensimmäinen erä ei tarjonnut hienouksia, mutta oli vapautunutta ja vauhdikasta pelaamista molemmin puolin. Jokerit lähti oteluun hieman vajaamiehistä kotijoukkuetta paremmalla liikkeellä ja sai luotua alussa muutamia tekopaikkoja.

Vain 17-pelaajalla otteluun lähtenyt Medveščak Zagreb sai kuitenkin pelistä otetta Linus Omarkin kampitusjäähyn myötä. Ylivoima ei tuottanut tulosta, mutta joukkue sai luotua muutaman hyvän maalipaikan jokerivahti Henrik Karlssonin maalille.

Ottelun avausmaalin teki kuitenkin vierailija Jokerit, kun joukkueen kakkosketju Jere Sallisen ja Eetu Pöystin johdolla loi kotijoukkueen päätyyn vahvan paineen. Sallisen näyttävän esityön jälkeen Pöysti pääsi nostamaan kiekon tyylikkäästi ohi zagrebilaisvahti Calvin Heeterin.

Jokerit ei kuitenkaan saanut nauttia pitkään johtoasemasta kun isännät tuli tasoihin. Maalista vastasi kroatialainen puolustaja Sasa Martinovic, joka laukoi kiekon tarkasti etukulmasta ohi Karlssonin.

Tasoitusmaalin jälkeen ei ensimmäisessä erässä nähty enää varsinaisia maalipaikkoja.

Toinen erä kotijoukkueen hurmosta

Toinen erä alkoi samalla kaavalla kuin mihin ensimmäinen erä päättyi. Kiekko pyöri ennen kaikkea keski-alueella ja kumpikaan joukkue ei tuntunut oikein löytävän juonen päästä kiinni.

Vasta erän viidennellä minuutilla alkoi tapahtua. Jokerien LOKOMO-ketju sai luotua parikin maukasta tekopaikkaa. Ensin Omark pääsi puolittain yksin läpi, mutta Heeter torjui tuon tilanteen Heti perään Omark ja Peter Koukal järjestivät maalipaikan Steve Mosesille, mutta KHL-liigan paras maalintekijä ei onnistunut nostamaan kiekkoa maalin kulmalta sisään.

Heti tuon tilanteen jälkeen nähtiin isäntien johtomaali. Maali syntyi puolustaja Mark Floodin lavasta kun harmittoman näköinen laukaus painui ohi Karlssonin hanskan.

Kotijoukkueen myllytys jatkui entisestään johtomaalin jälkeen. Maalista ei ehtinyt kulumaan kuin puolitoista minuuttia kun kiekkoa kaivettiin jälleen Karlssonin selän takaa. Tilanne lähti Pöystin menetettyä kiekon omalla alueella. Kiekon napannut Edwin Hedberg toimitti sen maalille ja maalin eteen unohtunut Pascal Pelletier sai siirtää kiekon jälleen helpohkosti ohi Karlssonin.

Jokerit sai hetkeksi uskoa päästä peliin mukaan kun Petteri Wirtanen iski maalin edestä kavennuksen hyvän ottelun pelanneen Pöystin ja Topi Jaakolan esityöstä.

Jokerien nousuhaave toisessa erässä jäi kuitenkin varsin lyhyeksi kun Pelletier iski erän viimeisellä minuutilla illan toisen maalinsa päästyään yksin läpi Karlssonia vastaan. Näin ollen kolmanteen erään lähdettiin kotijoukkueen kahden maalin johdossa.

Jokerit väkisin mukaan peliin

Kolmas erä alkoi Jokereilta räväkästi. Erä ehti vanhentua vain reilun minuutin kun Tommi Huhtala iski vierailijoiden kavennuksen. Osuma oli varsin komea, kun Huhtala harhautti usean Zagreb-puolustajan ja iski kiekon lopulta tyylikkäästi ohi Heeterin.

Maalin jälkeen Jokerit jatkoi väkevää otettaan pelistä. Joukkue vaikutti kun uudesti syntyneeltä ja sai luotua useita vaarallisia tekopaikkoja kotijoukkueen maalille erän ensimmäisen viiden minuutin aikana. Positiivista Jokerien pelissä kolmannessa erässä oli se, että joukkue sai luotua tasaisesti painetta isäntäjoukkueen päätyyn kaikkien neljän kentällisen voimin.

Jokerien tasoitusmaalia ei lopulta jouduttu odottelemaan kauaa. Jokerien kakkosketju Wirtasen, Pöystin ja Sallisen ketju jatkoi todella vahvaa pelaamistaan. Vahvan hyökkäyksen päätteeksi Wirtanen pelasi kiekon siniviivalta nousseelle puolustaja Oskari Korpikarille, joka laukoi kiekon Heeterin längistä maaliin.

Vaikka Jokerit yritti ratkaista ottelun varsinaisella peliajalla, ei voittomaalia kuitenkaan enää kolmannessa erässä nähty.

Lopullista ratkaisua ei nähty edes jatkoajalla, vaikka esimerkiksi Huhtalalla ja Koukalilla oli oivat tilanteet ratkaista ottelu. Näin ollen ratkaisu haettiin voittomaalikilpailusta.

Ottelun lopulliseksi ratkaisijaksi nousi Huhtala, joka teki voittomaalikilpailun ainoan osuman.

Jokert pelaa runkosarjan viimeisen ottelun tiistaina Bratislavassa, jolloin Jokereilla on teoriassa vielä mahdollisuus kamppailla konferenssin kolmospaikasta. Tämän edellytyksenä on se, että Moskovan Dinamo häviää oman viimeisen ottelunsa Minskin Dinamolle. Medveščak Zagrebin runkosarja puolestaan päättyi illan otteluun.

» Lähetä palautetta toimitukselle