Zagreb otti taisteluvoiton

KHL / Raportti
Vierasjoukkue Medvešcak Zagreb oli vahva molempien maalien edessä.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Valmentajaa viikonloppuna vaihtanut vierasjoukkue Medvešcak Zagreb pelasi Helsingissä nöyrän puolustuskamppailun. Zagreb hyydytti Jokereiden hyökkäyspelin ja otti arvokkaan vierasvoiton. Ottelun jälkeen Erkka Westerlund moitti joukkueensa asennetta.

Heikosti kautensa aloittanut Medvešcak Zagreb vaihtoi valmentajaa viime lauantaina. Chuck Weber sai väistyä, ja valmennusvastuun otti apuvalmentaja Dean Fedorchuk.

Maanantai-illan ottelu oli malliesimerkki valmentajaa vaihtaneen joukkueen ensimmäisestä pelistä. Zagreb pelasi yksinkertaista ja korutonta mutta taistelevaa puolustusvoittoista jääkiekkoa. Samalla vierasjoukkue teki Jokereiden illasta erittäin vaikean.

Vierasjoukkue ei tullut Helsinkiin viihdyttämään, vaan voittamaan.

− Tämä oli meiltä erinomainen ottelu. Alussa joukkuetta selvästi hieman jännitti. Olemme harjoitelleet uusia asioita ja joukkue oli niistä hieman hermostunut. Heti, kun rauhoituimme saimme pelirytmistä kiinni, Zagrebin uusi päävalmentaja Dean Fedorchuk kommentoi.

− Tämä oli meiltä erinomainen taistelu. Jokerit hallitsi ottelua, mutta puolustimme hyvin. Blokkasimme valtavan määrän laukauksia. Kolmannessa erässä pääsimme jo hieman hyökkäämäänkin. Tämä oli taisteluvoitto, Fedorchuk hehkutti.

Vierasjoukkueen suurin onnistuja oli kanadalaistähti Pascal Pelletier, jonka oivaltavat syötöt johtivat vierailijoiden toiseen ja kolmanteen maaliin. Vancouver Canucksin organisaatiosta Zagrebiin siirtynyt kanadalaislaituri loi useita vaarallisia tilanteita läpi koko ottelun.

Zagreb eroaa muista KHL-joukkueista ison kanadalaisedustuksensa myötä. Viime kaudella aggressiivisesti kanadalaistyylistä jääkiekkoa pelannut kroatialaisjoukkue tyytyi maanantaina maltilliseen puolustuspelaamiseen.

− He pelasivat viime kaudella selvästi aggressiivisemmin. Zagreb pelasi tänään passiivisesti ja ohjauspelin kautta. Odotin ehkä hieman kanadalaisempaa pelitapaa. Maalin edessä joukkueen erilaisuuden huomasi, jokeripuolustaja Topi Jaakola kommentoi.

− Me olimme tänään parempi joukkue. Hallitsimme peliä ja loimme enemmän maalipaikkoja. Silloin pitäisi myös voittaa. Nyt niin ei käynyt. Kotikaukalossa ei pitäisi päästää kolmea maalia omiin, Jaakola analysoi.

Westerlund vaati parempaa asennetta

Jokereille maanantai-ilta oli tuskainen. Kotijoukkue hallitsi ottelua ja loi puolittaisia maalipaikkoja, mutta tiiviisti puolustanut vierasjoukkue piti Jokerit kaukana parhaalta maalintekosektorilta.

Jokereiden päävalmentaja Erkka Westerlundin mielestä ottelu ratkesi pitkälti henkimaailman asioihin.

− Zagreb oli mentaalisesti vahvempi. Valmentajan vaihtaminen näkyi pelaajien silmistä ja eleistä, heillä oli valtava halu voittaa. Kaikki kunnia vastustajalle, mutta kyllä meidän olisi pitänyt tämä peli voittaa, Westerlund kertoi.

− Tähän peliesitykseen ei voi olla missään nimessä tyytyväinen. Luulen, että tämä ei ole ainoa ilta, kun joudumme työskentelemään tämän kotipelaamisen kanssa. Koko alkusyksyn osalta ei oikeastaan voi olla tyytyväinen meidän kotipelaamiseen. Nälkää pitää olla enemmän. Westerlund jatkoi.

Westerlundin mielestä Jokerit pystyy keskittymään vierasotteluissa enemmän olennaiseen, eli pelaamiseen.

− Kyllä meiltä pitää löytyä enemmän nöyryyttä pelata joukkueena. Kirkkaat valot, media ympärillä, se sokaisee ja meiltä hieman ydin katoaa.

− Me yksinkertaisesti pelaamme nöyremmin vieraspeleissä. Olemme vieraspeleissä selvästi halukkaampi joukkue kuin kotipeleissä, Westerlund jatkoi.

Zagreb vahva maalien edustoilla

Vierasjoukkue ratkaisi ottelun toisessa erässä. Erän toiseksi viimeisellä minuutilla Brandon Segal siirsi vieraat 1-3-johtoon komean kuvion päätteeksi. Syötön tarjosi illan ykköstähti Pelletier.

− Pelletierin lisäksi myös Brandon Segal pelasi tänään erinomaisen ottelun. Hän blokkasi paljon vetoja ja myös puolusti hyvin. Illan kruunasi tärkeä voittomaali, Zagreb-luotsi Fedorchuk kommentoi.

Jokerit pääsi vielä peliin mukaan toisen erän päätöshetkillä. Erää oli pelaamatta vain 30 sekuntia, kun kotijoukkueen ylivoimapeli tuotti tulosta. Linus Omark syötti maalin takaa, ja Niko Kapanen toi Jokerit maalin päähän.

Kolmannessa erässä Zagreb puolusti oman maalinedustansa, ja Jokerit vaikutti ajoittain jopa aneemiselta Medvešcakin viisikkopuolustuksen keskellä.

− Me tarvitsemme lisää miehiä maalin eteen. Kotiotteluissa emme aina tee riittävästi töitä kiekottomana. Vastustaja oli tänään nälkäisempi ja halukkaampi kummankin maalin edessä, Westerlund kommentoi.

− Me emme saaneet tarpeeksi liikettä vastustajan maalin eteen. He puolustivat oman maalin edessä hyvin, mutta meidän olisi silti pitänyt mennä sinne kovempaa, Topi Jaakola säesti.

» Lähetä palautetta toimitukselle