Leino ei pysynyt sivuosassa Areenalla

KHL / Raportti
500 ottelua jokeripaidassa täyteen saanut Tomi Mäki oli ottelun juhlakalu.
Kuva © Miro Pesonen - http://karhuvaari.kuvat.fi
Jokereilla oli keskiviikkona vikaa asenteessa, ja kroaattivieraat pääsivät nappaamaan tärkeät kolme pistettä.

Jokerit ei pystynyt esittämään parastaan ottelussa Medveščak Zagrebia vastaan, kun helsinkiläisten näennäisestä hallinnasta huolimatta kroaattivieraat hakivat pisteet selvän 4-1-voiton turvin.

Ville Leino ja muut zagrebilaispelurit olivat avauserässä pyörityksessä. Jokereilla oli runsaasti hyviä maalipaikkoja, mutta minkäänlaista tulosta joukkue ei saanut aikaan, vaan yritykset jäivät hieman lepsuiksi.

- Hidas alku molemmille tähdistöottelutauon seurauksena, pyöritteli Medveščakin päävalmentaja Doug Shedden.

Jokerit aloitti vielä toisenkin erän vauhdikkaasti ja sai lopulta avausosuman. Maalihanat avasi tuttu viimeistelijä Steve Moses, joka teki kauden 32. maalinsa. Sen jälkeen ote heltisi. Zagrebin James Wright rankaisi helsinkiläisiä ensimmäisenä Ville Leinon näyttävästä syötöstä.

Medveščakin toinen maali tuli kuin varkain, kun Topi Jaakola jäi Bill Thomasin vauhdista ja Thomas pääsi kiepauttamaan vanhanaikaisen Henrik Karlssonin taakse. Toisen erän jälkeen jokerileirissä nähtiin huolestuneita ilmeitä.

- Ei ole semmoista, mitä pitäisi, totesi Tommi Huhtala ykskantaan Jokereiden esityksestä erätaukohaastattelussa.

Kun et itse tee, niin kaveri tekee

Päätöserässä Jokerit sai lisää kylmää vettä niskaansa, kun Brandon Segalille merkitty maali pomppi ihmeellisesti Karlssonin selän taakse. 

Kavennus- ja tasoitusmahdollisuuksia Jokereille tarjottiin. Päätöserän puolivälissä joukkue pääsi jauhamaan neljä minuuttia ylivoimaa, ja siitä lopun vieläpä kahden miehen ylivoimalla, mutta mitään näkyvää tulosta ei syntynyt. 

Loppulukemat 4-1 Medveščakille viimeisteli Thomas tyhjään maaliin.

Viisisataa runkosarjaottelua Jokereissa täyteen saanut Tomi Mäki koki, että joukkueen pelissä oli ongelmia vähän jokaisella osa-alueella.

- Emme saaneet parasta jokeria kehiin tänään. Pelimme oli näennäistä, viimeinen terävyys puolustukseen ja nälkä maalintekoon jäivät uupumaan. Vähän jokaisessa osa-alueessa oli vikaa. Kun ei ole ytimessä, niin jokainen osa-alue uupuu eikä paketti pysy kasassa, kertasi Mäki.

Epäonnistuminen on käsiteltävä, sillä ennen pudotuspelejä otteiden on kehityttävä vielä paljon, Mäki totesi.

- Nyt pitää miettiä ja käsitellä, miksi kävi näin. Oliko vika valmistautumisessa vai missä. Pitää parantaa ja on elettävä tässä päivässä ja hetkessä. Kymmenkunta peliä jäljellä runkosarjaa, ja niiden on valmistettava meidät tosipeleihin. Paljoa ei ole aikaa, mutta se mitä on täytyy käyttää hyväkseen.

Shedden oli ottelun jälkeen tyytyväinen.

- Tämä oli iso voitto pudotuspelitaistelussamme, ja Jokerit on hieno joukkue. Aina kiva palata Helsinkiin, ja voitto oli plussaa, sanaili itsekin Jokereita aikanaan valmentanut kanadalainen.

Jokerien päävalmentaja Erkka Westerlund manaili omiensa esitystä.

- Parempi joukkue voitti, ei sen enempää. Medveščak on pelannut hyvin tänä vuonna, kaikki pelit ovat olleet tasaisia ja näin tässä liigassa käy, jos on yhtään huono asenne. En nähnyt jäällä joukkuetta vaan lauman yksilöitä meiltä. Se ei vähennä vastustajan suoritusta, mutta me avustimme heidän voitossaan. 

» Lähetä palautetta toimitukselle