Jättääkö Jokerit Ville Leinon sivuosaan?

KHL / Ennakko
Juhamatti Aaltonen on pelannut tehokkaammin.
Kuva © Miro Pesonen - http://karhuvaari.kuvat.fi
Jokerit saa vieraita Zagrebista. Medveščakin suomalaisittain mielenkiintoisin pelaaja on Ville Leino, joka on tehnyt KHL:ään tultuaan 13 tehopistettä. Huipputaitavalta hyökkääjältä voisi odottaa enemmänkin, jos itseluottamus nousisi huippuunsa.

Medveščakin joukkueessa on muitakin suomalaisille tuttuja nimiä kuin yhden kauden aikanaan Jokereissa hyökännyt Ville Leino. Jokereista potkut saanut Kurtis McLean siirtyi joulukuussa zagreblaisten riveihin - ja on tosin ollut sairastuvalla jo kuukauden. Joukkuetta valmentaa Suomen maajoukkueessakin työskennellyt kanadalainen Doug Shedden.

Vaahteralehtimaasta tulee myös kroaattiseuran pelaajarunko. Valtaosa miehistöstä operoi joko pelkällä Kanadan passilla tai kaksoiskansalaisuudella. Jääkiekon kotimaan kasvatit eivät ole kuitenkaan saaneet erityisen mairittelevaa jälkeä aikaan joukkueen toisella KHL-kaudella: läntisen konferenssin toiseksi viimeinen sija ja 60 pistettä tekevät joukkueen pudotuspelihaaveista kaukaisia. Aivan menneitä ne eivät vielä ole, sillä viivan päälle on matkaa seitsemän pistettä.

Vertailun vuoksi keskiviikon vastustaja Jokerit porskuttaa samaisen konferenssin kolmannella sijalla 102 pisteellä. Pudotuspelipaikkansa varmistaneilla helsinkiläisillä ei ole varaa höllätä, sillä ainakin Dinamo Moskova on vielä iskuetäisyydellä.

Tammikuu on sujunut Jokereilta perusvarmasti. Toiseksi viimeisessä ottelussa ennen nyt päättyvää KHL:n tähdistöottelutaukoa tuli komea voitto koko sarjaa johtavasta TsSKA:sta, mutta vuoden alkuun on mahtunut keskinkertaisempiakin pelejä.

Jokeripelaajista Juhamatti Aaltonen on parantanut virettään kevättä kohti. Aaltosen lisäksi myös Topi Jaakola on miellyttänyt Leijonien valmennusjohtoa, sillä miehet valittiin maaotteluihin Ruotsia vastaan helmikuun alussa. Henrik Karlsson ja Linus Omark taas pelaavat samoissa peleissä vastustajan paidassa.

Jokerit lähtee otteluun valtavana suosikkina, mutta Medveščakin kanssa ei kannata leikitellä. Joukkue on kiusannut ennenkin isompiaan: taukoa edeltäneessä ottelussaan torstaina joukkue vei täydet pisteet niitä kipeästi kaivanneelta konferenssivitoselta Dinamo Minskiltä.

Zagrebin kanadalaiset osaavat kyllä tehdä maaleja, jos Jokerit on huolimaton. Normaaliesityksellä helsinkiläisten pitäisi kuitenkin hallita, ja ratkaisuvoimaakin on riittävästi. Moneen kertaan kehutun kolmikon Linus Omark- Petr Koukal-Steve Moses lisäksi Niko Kapasen ketju on noussut toiseksi vastuunkantajaksi.

Seuraa Heitä

Ville Leino #23 |

Keskushyökkääjä

Saako Leino mitään aikaan kotimaassaan?

Niko Kapanen #39 |

Keskushyökkääjä

Jatkaako Kapasen ketju hyvää virettään tauon jälkeenkin?

» Lähetä palautetta toimitukselle