Ville Leinosta ei Jokerien kaatajaksi

KHL / Raportti
Jokerit otti taas vierasvoiton.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
KHL-lauantain kierroksella Kroatiassa kotikaukalossaan pelannut Medveščak Zagreb ei pystynyt kaatamaan Jokereita. Jokerien voittomaalin iski tuore hankinta Petteri Wirtanen.

Helsingissä Jokerit yllättänyt Medveščak Zagreb ei onnistunut toistamaan temppuaan kotikaukalossa. Kahden pelin vierasturneen aloittanut Jokerit niputti Medveščakilta pisteet lukemin 3-1.

Ottelulle erikoissäväyksen antoi tällä kertaa Ville Leino, joka yhdessä päävalmentaja Doug Sheddenin kanssa on ehtinyt aiemmin urallaan edustaa myös Jokereita. Ennen ottelua Jatkoajalle peliä ennakoinut Shedden uskoi Leinon olevan iskussa entistä seuraansa vastaan.

Ossi Väänänen osoitti Leinon olevan merkattu mies, ja antoi Leinolle kunnon tervetuliasniitin heti ensimmäisessä vaihdossa. Vielä parasta kuntoaan hakevan Leinon suoritukset eivät riittäneet nostamaan joukkuetta voittoon asti. Jokerien Johan Harju aloitti maalinteon toisen erän kahdeksannella peliminuutilla. 1-1-tasoituksessa Leino oli mukana syöttöpisteellä.

Jokerit siirtyi uudelleen johtoon vielä ennen toisen erän päättymistä Petteri Wirtasen osumalla. Maalin syöttäjinä toimivat Linus Omark sekä Petr Koukal. Sama kaksikko syötti myös illan viimeiseksi jääneen 3-1-osuman kolmannessa erässä. Kyseisen maalin iski Steve Moses, jolle osuma oli jo kauden 19. onnistuminen.

Ennen Mosesin ratkaisevaa maalia todella fyysinen kotijoukkue painosti hurjasti. Zagrebilaiset eivät kovasta yrityksestä ja yleisön villistä kannustuksesta huolimatta saaneet 2-2-tasoitusmaalia aikaiseksi. Erityisesti Pascal Pelletier ja Martin St. Pierre saivat luotua lukuisia vaarallisia maalipaikkoja, mutta 29 kertaa Jokerit-maalilla torjunut Henrik Karlsson oli totutun varma.

Jokerien pelit jatkuvat maanantaina Riian Dinamon vieraana.