TuTon tutkapari KalPaan

LIIGA, MESTIS / Uutinen
Maanantaina kautensa viimein päättänyt KalPa on solminut sopimukset ensi kaudesta Mestiksen TuTossa hyvän kauden pelanneiden Tapio Laakson ja Timo Salon kanssa.

SM-liigassa kuluvalla kaudella viimeiseksi jäänyt KalPa on aloittanut valmistautumisen ensi kauteen. Ensi kaudeksi kilpipaitaan siirtyvät Jatkoajan saamien tietojen mukaan turkulaisseuran kakkosketjussa läpi kauden pelanneet Tapio Laakso, 21, ja Timo Salo, 21. Kaksikon sopimusten pituudet eivät olleet tiedossa vielä maanantai-iltana.

TuTo-kaksikko on KalPan päävalmentajalle Pekka Virralle tuttu jo muutaman vuoden takaa, jolloin Virta valmensi TuTon B-junioreita. Myöhemmin Virta nosti luottopelaajansa myös TuTon edustusjoukkueen rinkiin. Nyt kuopiolaisten päävalmentaja nostaa kaksikon jälleen uudelle tasolle, kun nuorukaiset siirtyvät liigaympyröihin.

Turkulaiskaksikko on pelannut yhdessä aina luistelukouluikäisistä saakka. Molemmat nousivat jo B-juniori-ikäisinä TuTon edustusjoukkueeseen. Edelliskaudella kaksikosta Salo valittiin keväällä 2005 Mestiksen vuoden tulokkaaksi. Laakso puolestaan oli päättyneellä kaudella turkulaisseuran kapteeni. Tutkaparista Laakso pystyy pelaamaan sekä keskus- että laitahyökkääjänä, kun taas Salo on laitahyökkääjä.

Päävalmentaja Virralle entuudestaan tutut pelaajat noudattavat KalPan lanseeraamaa pelaajastrategiaa, jonka mukaisesti kuopiolaisorganisaatio pyrkii pitkäjänteisesti kasvattamaan lupaavista nuorista kolmos- ja nelosketjuissaan tulevaisuuden liigatason ratkaisupelaajia. Strategian mukaisesti kahdessa ensimmäisessä ketjussa KalPalla kiekkoilisi kovan luokan vahvistuksia.

KalPa julkaisee jatkosopimuksia sekä uusia pelaajavahvistuksia lähiaikoina.

» Lähetä palautetta toimitukselle