Thornton ja Hejduk NHL-kierroksen tähdet

Yön kierroksella NHL:ssä pelattiin vain kaksi ottelua. Vierasjoukkue San Jose Sharks haki pisteet Tampasta, mutta Denverissä kotijoukkue Avalanche onnistui voittamaan läntisen konferenssin kärkipaikkaa tavoitelleen Minnesota Wildin.

Tampa Bay Lightningin vieraana ollut San Jose Sharks todisti jälleen kerran olevansa NHL:n tämän hetken paras ylivoimajoukkue – kolme yritystä, kaksi maalia. Avauserässä Joe Thornton napautti erikoistilanteessa kauden ensimmäisen osumansa ja Patrick Marleaun kolmannen erän sivallus jäi pelin voittomaaliksi. Myös kotijoukkue teki kaksi yv-maalia, mutta tarvitsi siihen viisi yritystä enemmän kuin vierailijat. San Josen 4-2 voiton takasivat Ryane Clowen tasakentällisin ja Mike Grierin tyhjiin tekemät osumat.

Pepsi Centerissä Minnesota Wildillä oli voitolla mahdollisuus nousta läntisen konferenssin kärkeen. Kotijoukkue Colorado Avalanche ei kuitenkaan antanut Willeille mitään jakoa, vaan hallitsi ottelua alusta pitäen. Ensin Milan Hejduk suti maalinedusruuhkasta yhteen nollaan ja avauserän lopussa Tyler Arnason tuplasi eron hienolla yksilösuorituksella.

Toisessa erässä slovakki Pavol Demitra ja tsekki Hejduk iskivät ylivoimamaalit. Päätöserässä Ian Laperriere ohjasi Mikko Koivun estelyistä huolimatta loppulukemat 4-1 nopean vastahyökkäyksen päätteeksi. Maali oli ei-kovinkaan-pehmeäkätisen Laperrieren uran 100 NHL-maali.