ILV - IFK
LUK - HPK
SAI - JUK
SPO - PEL
WSH - SJS 2.00
OTT - ARI 2.30
CHI - NYI 3.30
CGY - CAR 4.00
EDM - DET 4.00

Tanguaylle vuoden jatkopahvi

NHL / Uutinen
Laituri Alex Tanguayn solmittua vuoden jatkon Coloradoon koko miehistöllä on voimassa oleva sopimus ensi kaudeksi jo ennen harjoitusleirin alkua.

Viime kaudella kolmivuotisen NHL-uransa kehnoimman vuoden pelannut Tanguay kuittaa ensi kaudesta peruspalkkana 900 000 dollaria. Vaikka summa onkin tavallisen ihmisen mittataulukolla paljon, niin NHL-taulukolla Tanguay kuuluu NHL:n köyhälistöön. Alexin peruspalkan pienuutta korostaa se että hän tienasi viime kaudella 975 000 taalaa (600 000 peruspalkkaa ja 375 000 allekirjoitusbonusta). Ensi kaudellakin laituri voi tienata noin miljoona taalaa, mutta se vaatii erilaisten bonusehtojen täyttämistä.

Sopimus on osoitus Avalanchen toimitusjohtaja Pierre Lacroixin vetämästä tiukasta palkkalinjasta. Koska Avalanchella on ylitarjontaa hyökkääjistä, niin viime kaudella alle odotusten pelanneella Tanguaylle ja hänen agentillaan Don Meehanilla oli sopimuksesta kiisteltäessä heikot neuvotteluasemat. Lacroixin käytti täysin hyväkseen vahvan asemansa ja sai yhden NHL:n lupaavimmista nuorista hyökkääjistä sopimukseen käytännöllisesti katsoen puoli-ilmaiseksi. Jos Tanguay onnistuu ensi kaudella toissa kauden malliin, eli tekee yli 70 pistettä ja loistaa pudotuspeleissä, niin neuvottetilanne tulee olemaan vuoden päästä päinvastainen tämänkertaiseen verrattuna.

» Lähetä palautetta toimitukselle