Ron Wilsonille kenkää Washingtonista

NHL / Uutinen
Odotuksiin nähden heikon kauden pelannut Washington Capitals teki tänään sen mitä odotettiin tapahtuvan jo kauden aikana. Pudotuspelien ulkopuolelle jäänyt joukkue erotti monivuotisen valmentajansa.

Seuran lehdistötiedotteessa GM George McPhee perustelee tehtyä päätöstä seuraavasti: "Lienee tarpeetonta sanoa, että tämä oli vaikea päätös. Ron on erittäin hyvä valmentaja, mutta joskus valmentaja ja joukkue kasvavat erilleen. Analysoituamme kulunutta kautta päädyimme siihen, että valmentajanvaihdos on paras vaihtoehto joukkueelle. Arvostamme Ronin antamaa panosta organisaatiolle ja toivotamme hänelle hyvää jatkoa tulevaisuudessa.

Kuten McPhee antaa ymmärtää suurin syy erottamiseen on joukkueen ja valmentajan ajautuminen erilleen. Wilsonilla on viime vuosina ollut mm. erimielisyyksiä tähtipelaajiensa kuten Oatesin ja Bondran kanssa, jotka kummatkin pyysivät siirtoa muualle. Myös Andrei Nikolishin sanoi suoraan venäläislehden haastattelussa ettei oikein tule toimeen Wilsonin kanssa ja olevansa eri mieltä monista asioista.

Heikkojen välien lisäksi Ron Wilson on viime vuosina osoittanut ettei ole kovinkaan hyvä käsittelemään ja kehittämään nuoria pelaajia. Washingtonissa on ollut tarkoituksena jo parin vuoden ajan nuorentaa joukkuetta, mutta rookie-pelaajat eivät ole siitä huolimatta saaneet Wilsonin alaisuudessa vastuuta ja peliaikaa kunnolla kuin pakkotilanteissa.

Vielä kauden jälkeen Washingtonin omistaja Ted Leonsis ilmoitti ettei vaihdoksia joukkueenjohdossa tulla näkemään. Jokaisen omaksi pääteltäväksi jää oliko tuo lausunto vain tyypillinen NHL-vedätys vai onko Leonsisin mielipide muuttunut kuukaudessa esimerkiksi pelaajilta tai faneilta saadun palautteen toimesta.

Ron Wilson astui Capitalsien penkin taakse kesällä 1997 ja johdatti samalla kaudella joukkueen ensimmäisen kerran historiansa aikana Stanley Cup -finaaleihin. Seuraavana vuonna joukkue jäi pudotuspelien ulkopuolelle kuten kuluneellakin kaudella. Kausina 99-00 ja 00-01 Capitals voitti Kaakkoisen lohkon, mutta karsiutui kumpankin kautena ensimmäisellä pudotuspelikierroksella Pittsburghin käsittelyssä. Ron Wilson ehti valmentaa Washingtonissa viisi kautta keräten 192 voittoa, 51 tasapeliä ja 159 tappiota. Wilsonin menestyksekkäin kausi oli 99-00, jolloin Capitals paransi 34 pistettä edellisestä kaudesta ollen itäisen konferenssin kakkonen runkosarjan jälkeen. Tuolloin Ron Wilson oli ehdokkaana parhaan valmentajan eli Jack Adams Awardin saajaksi.

Ron Wilsonin seuraajaksi lienee ehdolla monia valmentajia. Ainakin fanien toivomuslistalla on, että johdon ottaisi valmentaja, joka palauttaisi Washingtoniin fyysisemmän pelityylin ja ajaisi nuoria pelaajia rohkeammin sisään NHL-tasolle. Potentiaalisia ehdokkaita ovat ainakin kaikkien valmentajanvaihtojen yhteydessä esiin nouseva Ted Nolan, Ex-Dallas koutsi Ken Hitchcock ja Bruins-käskyttäjä Pat Burns. Ässänä hihassa on Washingtonin farmijoukkue Portland Piratesin valmentaja Glen Hanlon, joka tuntee organisaation nuoret lupaukset ja tunnetaan fyysisemmän pelityylin kannattajana. Liekö sattumaa vai jo Wilsonin potkujen valmistelua, että Hanlonin kanssa tehtiin kahden vuoden jatkosopimus heti kauden jälkeen....

» Lähetä palautetta toimitukselle