Rangers voittoon Lundqvistin nollapelillä

Idän konferenssifinaalin kolmanteen otteluun lähdettiin tasalukemista 1–1. Henrik Lundqvistin ilmiömäinen ilta toi vierasvoiton ja ottelusarjan johtoaseman New York Rangersille.

New Jersey Devils näytti vievän ottelua suurimman osan ajasta ja Prudential Centerin yleisö kannusti kotijoukkuetta kovaa. Sarjan kolmas ottelu ratkesi kuitenkin ohittamattomaan maalivahtiin. Henrik Lundqvistin hurjat 36 torjuntaa olivat takeena Rangersin 3–0-voitolle.

Rangersin voittava vahti Henrik Lundqvist.

Ensimmäinen erä mentiin vahvassa Devilsin hallinnassa. Rangersin tekopaikat olivat todella vähissä, mistä kertoo sekin, että erän puolestavälistä lähtien Rangersin seuraava laukaus Devilsin maalia kohti tuli avauserän viimeisellä minuutilla. Rangers pääsi yrittämään kerran jopa ylivoimalla saamatta ensimmäistäkään kunnon laukausta kohti Martin Brodeuria.

Myös Devils pääsi pyörittämään ylivoimaa kertaalleen ensimmäisessä erässä. Devilsin ylivoima pyöri Rangersin vastaavaa paremmin, mutta Henrik Lundqvist oli Rangersin maalilla ohittamaton. Lundqvistin torjunnat avauserässä olivat 11, kun Brodeur selvisi viidellä pysäytyksellä.

Toisen erän alkaessa Devils vyöryi päälle sellaisella voimalla, että Rangersin penkin takana John Tortorella päätti ottaa aikalisän, kun erää oli pelattu vasta kaksi minuuttia. Aikalisä tuotti toivotun tuloksen ja Rangers pääsi jälleen paremmin peliin mukaan. Ilman Lundqvistin hienoa torjuntavirettä olisi tämäkin erä ratkennut kuitenkin Devilsin hyväksi. New Jerseyn maalilla Brodeur selvisi toisesta erästä 9 torjunnalla Lundqvistin 15 torjuntaa vastaan, mutta mukaan mahtui jälleen yksi todellinen Brodeurin haamupelastus. Molemmilla verkoilla seisoi maalivahti ajoittain päällään ja ottelu pysyi nollilla.

Toisessa erässä nähtiin ikävä tilanne, kun Brandon Prust taklasi Anton Volchenkovia kyynärpäällä päähän. Tilanne meni kuitenkin tuomareilta ohi, eikä jäähyä vihelletty. Shanahanin konttorissa teko luultavasti kuitenkin huomioidaan.

Kolmanteen erään Rangers lähti kovaa ja ottelun ratkaisu nähtiin kun erää oli pelattu reilut kaksi minuuttia. Bryce Salvador otti koukkimisjäähyn ja tällä kertaa Rangersin ylivoima ei pettänyt. Brad Richards voitti aloituksen hyökkäyspäässä ja kiekko päätyi siniviivassa odottaneelle Dan Girardille, jonka laukaus upposi Devilsin verkkoon.

Osuma sekoitti hetkeksi Devilsin pelin ja antoi puolestaan uutta puhtia Rangersille. Paineen pitäminen kotijoukkueen päässä tuotti tulosta jo kahden minuutin jälkeen ensimmäisestä osumasta. Rangers paineli 2–0-johtoon Chris Kreiderin laukauksella.

Kahden maalin takaa-ajoasema pisti New Jerseyn miehiin liikettä ja peli pysyi jälleen vahvasti vastapuolen alueella. Devils suolasi laukauksia Lundqvistia kohti, mutta ne joita kenttäpelaajat eivät pysäyttäneet pysähtyivät vääjäämättä Lundqvistin hanskaan. Edes Devilsin kolme ylivoimaa eivät tuoneet kavennusta. Lopputulokseksi jääneen 3–0-osuman teki ottelun viimeisillä minuuteilla Devilsin tyhjään verkkoon Ryan Callahan.