TOR - ARI 2.00
EDM - CAR 4.30
COL - NSH 22.00
LAK - STL 23.00

NHL:ssä tapahtuu, 25.elokuuta: Luongolle sopimus välimieskäsittelyn tuloksena

NHL / Uutinen
Tähän uutiseen on koottu NHL:n tuoreita sopimusuutisia sekä pelaajasiirtoja elokuun 25. päivältä (uusimmat ylhäällä). Uutista päivitetään sitä mukaa, kun uusia sopimuksia tai kauppoja tehdään.

Puolustaja Andrej Meszaros ja Ottawa Senators ovat päässeet yhteisymmärrykseen kolmivuotisesta tulokassopimuksesta. Meszaros on Senatorsin ensimmäisen kierroksen varaus vuodelta 2004.

Viime kaudella 19-vuotias slovakkipuolustaja pelasi ensimmäisen kautensa Pohjois-Amerikassa. Meszaros viiletti WHL:n Vancouver Giantsin takalinjoilla tehoin 11+30.

Välimies käsitteli Luongon

Florida Panthersin maalivahdin Roberto Luongon yksivuotisen jatkosopimuksen arvoksi määräytyi välimieskäsittelyn jälkeen 3,2 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun pelaajan sopimus ratkaistiin välimieskäsittelyssä seuran tahdosta.

Viimeisin NHL-kausi oli Luongon, 26, kannalta menestys. Hänellä oli liigan korkein torjuntaprosentti ja hän torjui kauden aikana ennätykselliset 2475 laukausta. Hän oli kauden päätteeksi ehdolla NHL:n parhaalle maalivahdille jaettavan Vezina-palkinnon saajaksi.

Hän ei pelannut kaudella 2004-05 missään NHL:n työsulun vuoksi.

Luongo on NY Islandersin ensimmäisen kierroksen varaus vuodelta 1997, jolloin hän oli kaiken kaikkiaan neljäs varattu pelaaja. Kesäkuussa 2000 Islanders kauppasi hänet yhdessä Olli Jokisen kanssa Panthersiin vaihdossa Oleg Kvashaan ja Mark Parrishiin.

Canadiens ja Markov pysyvät yhdessä

Montreal Canadiens on solminut kahden vuoden jatkosopimuksen puolustaja Andrei Markovin kanssa. Sopimuksen muita yksityiskohtia ei julkistettu.

Canadiensin vuonna 1998 kuudennella kierroksella varaama Markov, 26, aloittaa kuudennen kautensa montrealilaisjoukkueen riveissä. Kaudella 2003-04 hän teki 28 pistettä pelaamissaan 69 ottelussa. Sitä edellisellä kaudella hän teki omat ennätyksensä niin maaleissa (13), syötöissä (24) kuin pisteissäkin (37).

Viime kaudella Markov edusti Moskovan Dinamoa, jonka riveissä hän teki seitsemän maalia ja 23 pistettä 42 ottelussa.

Nordgren Hurricanesiin

Carolina Hurricanes on solminut yksivuotisen sopimukseen laitahyökkääjä Niklas Nordgrenin kanssa. Sopimus on arvoltaan 450,000 dollaria ja se on kaksisuuntainen. Farmissa 26-vuotias ruotsalaishyökkääjä tienaa 50,000 dollaria. Lisäksi sopimuksessa oli 25,000 dollarin allekirjoitusbonus.

Nordgren vietti viime kauden Elitserienin Timrå IK:ssa. Timrån riveissä ruotsalainen paukutti 19 maalia ja antoi 17 maaliin johtanutta syöttöä. Nordgren on Hurricanesin kahdeksannen kierroksen varaus vuodelta 1997.

Pohl vaahteralehtipaitaan

Toronto Maple Leafs on hankkinut hyökkääjä John Pohlin St. Louis Bluesista. Bluesin saatavat vaihtokaupassa määritellään myöhemmin.

Pohl on pelannut kolme viimesintä kautta Bluesin farmijoukkueessa Worcester IceCatsissa. NHL-jäillä 26-vuotias yhdysvaltalainen on esiintynyt ainoastaan yhdessä ottelussa.

Uusia Mighty Ducks -sopimuksia

Anaheim Mighty Ducks on tehnyt sopimuksen keskushyökkääjä Samuel Påhlssonin sekä puolustaja Ladislav Smidin kanssa. Smidin sopimus on rookie-sopimus, kestoltaan kolme vuotta. Påhlssonin pahvi kestää kaksi vuotta.

Påhlsson pelasi viime kaudella Ruotsin Elitserienin Frölundassa, tehden 48 ottelussa tehot 6+18. Pudotuspeleissä pisteitä tuli 11 kpl. Viimeksi pelatulla NHL-kaudella Påhlsson pelasi Anaheimin paidassa 82 peliä ja tehden 22 pistettä.

19-vuotias Smid on pelannut kaksi viimeistä kautta HC Liberecessä, Tsekin Extra-liigassa. Viime kaudella hän pelasi 39 ottelua tehoilla 1+3. Smid pelasi myös nuorten U20-turnauksessa 2005 ollen mukana voittamassa pronssia Tsekeille. Smid on Anaheimin ensimmäisen kierroksen varaus vuodelta 2004.

Lilja, MacLean ja Howard sopimuksiin

Detroit teki vuoden mittaiset sopimukset ruotsalaispuolustaja Andres Liljan ja kanadalaishyökkääjä Donald MacLeanin kanssa. Lisäksi Red Wings teki 3-vuotisen tulokassopimuksen maalivahti James Howardin kanssa. Liljan sopimus on arvoltaan 650 000 dollaria, muiden sopimusten yksityiskohtia ei julkistettu.

Lilja on isokokoinen (191cm, 100kg) puolustaja, jolla Red Wings yrittää paikata puolustuksensa heiveröisyyttä. 30-vuotias ruotsalainen on pelaamissaan 180 NHL-ottelussa kerännyt 29 tehopistettä ja 186 jäähyminuuttia. Los Angeles Kings varasi miehen 2. kierroksella kesällä 2000.

Viime kaudella Espoon Bluesissa pelanneen Donald MacLeanin osoitteena on todennäköisesti Red Wingsin farmijoukkue Grand Rapids Griffins. Miehen sopimus on kaksisuuntainen. NHL-otteluita 28-vuotiaalle kanadalaiselle on kertynyt yhteensä vain 29 kappaletta Toronton ja Los Angelesin riveissä. MacLean on Kingsin 2. kierroksen varaus kesältä 1995.

James "Jimmy" Howard on 21-vuotias jenkki, josta Red Wings odottaa todellista tulevaisuuden huippumiestä maalinsa suulle. Kaudella 2003-04 Howard pisti USA:n yliopistosarja NCAA:n maalivahtiennätykset uusiksi kirjauttamalla runkosarjan 22 ottelussa päästettyjen maalien keskiarvoksi 1,15 päästettyä maalia per ottelu ja torjuntaprosentti oli huikea 95,3%. Lisäksi mies pelasi näissä otteluissa 6 nollapeliä ja pystyi voittamaan 13 yhden maalin voittoon päättynyttä ottelua putkeen. Howard aloittaa tulevan kautensa todennäköisesti AHL:n Grand Rapidsissa.

Penguins sopimukseen Fernholmin kanssa

Ruotsalaishyökkääjä Daniel Fernholm teki sopimuksen Pittsburgh Penguinsin kanssa. Sopimuksen ehtoja ei julkistettu. Tämä neljännen kierroksen varaus vuodelta 2002 pelasi viime kaudella Ruotsin Elitserieniä Djurgårdenissa 31 ottelua tehoilla 3+2. Pudotuspeleissä pisteitä 21-vuotias hyökkääjä ei saanut lainkaan 11 ottelussa. Mies piipahti loppukaudeksi Italian Bolzanoon pelaamaan 7 ottelua paikallista liigaa, merkkauttaen kaksi syöttöpistettä.

Kings sopimukseen Morminan kanssa

Los Angeles Kings on tehnyt sopimuksen isokokoisen puolustaja Joey Morminan kanssa. Sopimuksen ehtoja ei kerrottu. Mormina on pelannut neljä edellistä kautta Colgaten yliopistossa. Viime kaudella hän teki 39 ottelussa tehot 8+8. Mormina on alunperin Philadelphian varaus vuodelta 2002.

Cavanaghille pahvi San Josehen

Vasen laitahyökkääjä Tom Cavanagh on tehnyt sopimuksen vapaana agenttina San Josehen. Tämä vuoden 2001 6.kierroksen Sharks-varaus pelasi viime kaudella 33 ottelua, tehden 19 pistettä Harvard Crimson-joukkueessa yliopistosarjassa.

Dallasissa kulutettiin sopimuspaperia

Stars ilmoitti tehneensä kolmivuotiset sopimukset laitahyökkäjä Loui Erikssonin, maalivahti Tobias Stephanin, ja puolustaja Niklas Grossmanin kanssa. Puolustaja Dan Jancevskin pahviin tuli vuoden mittainen aika. Samalla myös julkaistiin Jussi Jokisen sopimus.

20-vuotias Eriksson pelasi viime kaudella Elitserienin Frölundassa tehden tehot 5+9 39 ottelussa. Pudotuspeleissä tehoja ei tullut lainkaan 12 pelissä. Eriksson on pelannut myös nuorten maajoukkueessa, U20-kisoissa vuonna 2005 ja 2004 sekä U18-kisoissa vuonna 2003 Ruotsin paidassa. Eriksson on Dallasin toisen kierroksen varaus vuodelta 2003.

21-vuotias Stephan on pelannut viimeiset kolme kautta Sveitsin Klotenissa. Viime kaudella hän pelasi 44 ottelua, torjuen samalla nollapelin neljässä ottelussa. Päästettyjen maalien keskiarvo ottelua kohti oli 2.82. Vuoden 2002 toisen kierroksen varaus on esiintynyt useasti myös nuorten MM-kisajoukkueissa.

20-vuotias Grossman pelasi viime kaudella Elitserienin Södertäljessa 31 ottelua merkkauttaen kaksi syöttöä tililleen. Edellisellä kaudella 33 ottelussa tuli yksi maali enemmän tilille. Toisen kierroksen varaus vuodelta 2004 pelasi vuoden 2005 U20-kisoissa kapteenina Ruotsin paidassa.

24-vuotias Dan Jancevski pelasi viime kaudella AHL:n Hamilton Bulldogeissa 80 ottelua tehden 26 pistettä sekä istuen 163 minuuttia jäähyllä. Urallaan 310 AHL-ottelussa hän on tehnyt yhteensä tehot 12+60, ja istuen jäähyllä 645 minuuttia. Dallas varasi ontariolaispuolustajan toisella kierroksella vuonna 1999.

NHL:ssä tapahtui 24. elokuuta

» Lähetä palautetta toimitukselle