Lähteet: Dallas Stars ja Florida Panthers kohtaavat Tampereella syksyllä

NHL / Uutinen
Aleksander Barkov ja Aaron Ekblad edustivat Panthersia Helsingissä syksyllä 2018.
Kuva © VesaPhoto / Vesa Pöppönen
Dallas Stars ja Florida Panthers pelaavat kaksi runkosarjaottelua Nokia-areenalla marraskuussa.

NHL:n runkosarjaotteluita pelataan Euroopassa ensi kaudellakin. Dallas Starsin ja Florida Panthersin kahden Tampereella pelattavan ottelun lisäksi New Jersey Devils ja Buffalo Sabres kohtaavat Münchenissä ja Prahassa. NHL:n aikeista kertoi The Fourth Period -verkkomedian ja NHL Networkin toimittaja David Pagnotta viestintäpalvelu X:ssä julkaisemalla videollaan.

Edellisen kerran NHL vieraili Suomessa syksyllä 2022, jolloin Colorado Avalanche ja Columbus Blue Jackets kohtasivat Tampereella. Tämän kauden Euroopan-pelit pelattiin Tukholmassa Detroit Red Wingsin, Minnesota Wildin, Ottawa Senatorsin ja Toronto Maple Leafsin kesken.

Panthers on pelannut virallisia NHL-otteluita Suomessa myös vuosina 2009 ja 2018, jolloin ottelut pelattiin Helsingissä. Stars ei ole esiintynyt Suomessa aiemmin. Suomessa on pelattu NHL:n runkosarjaa myös vuosina 2010 ja 2011.

Molemmilla joukkueilla on tällä hetkellä riveissään peräti neljä suomalaista. Starsissa suomalaisista pelaavat puolustajat Miro Heiskanen, Jani Hakanpää ja Esa Lindell sekä hyökkääjä Roope Hintz. Panthersissa sinivalkoista osaamista edustavat hyökkääjät Aleksander Barkov, Anton Lundell ja Eetu Luostarinen sekä puolustaja Niko Mikkola.

» Lähetä palautetta toimitukselle