NHL: Stars syvensi Sharksin lamaa

Sunnuntai toi San Jose Sharksille hyviä ja huonoja uutisia. Hyviin kuului se, että joukkue sai maalin tehtyä, jopa kaksi. Huono uutinen oli se, että se ei riittänyt pisteiden saamiseen.

Tammikuussa jopa läntisen konferenssin kärkisijoja hätyytellyt San Jose on lipsunut kärjen tahdista vieraskiertueellaan. Sunnuntai-iltana joukkue kärsi kolmannen peräkkäisen tappion Dallasin vieraana lukemin 5-2.

Sharks viimeisteli sunnuntain kamppailussa kyseenalaisen seuraennätyksen maalittomalla putkellaan. Ennen Stars-ottelun kolmatta erää joukkue pelasi 190 minuuttia tekemättä ainuttakaan osumaa. Päätöserän kaksi osumaa olivat laiha lohtu, sillä Stars oli karannut kahdessa ensimmäisessä erässä karannut kolmen maalin johtoon.

Voitollaan Dallas nousi jo pisteen päähän San Josen kantaan. Saman divisioonan kärkijoukkue Anaheimkin on enää seitsemän pisteen päässä. Teksasilaisten voiton takuumiehinä häärivät kaksi maalia mieheen mättäneet Jere Lehtinen ja Mike Ribeiro.

- Olemme luottavaisia, että pystymme vieläkin nostamaan sijoitustamme, totesi Ribeiro.

Seitsemän osumaa 12 viime ottelussa tehnyt Lehtinen on noussut Starsin parhaaksi maalintekijäksi 19 maalillaan. Sunnuntaina Lehtinen iski ottelun voittomaaliksi jääneen osuman toisen erän loppuhetkillä ja viimeisteli päätösluvut tyhjään maaliin.

Kings ja Ducks vuoroin vieraissa

Anaheim haki lauantaina rangaistuslaukauksilla voiton Los Angelesista, mutta osat kääntyivät toisinpäin joukkueiden kohdatessa Ducksin kotijäällä päivää myöhemmin. Tällä kertaa Kings nappasi 4-3-voiton rangaistuslaukauskisan päätteeksi.

Ratkaisumaalin viimeisteli kuudennella kierroksella Lubomir Visnovski. Vieraista kunnostautui myös huimassa kevätvireessä oleva hyökkääjä Michael Camalleri, joka keräsi tehot 1+2. Tämän huonommaksi ei jäänyt muuan Teemu Selänne, joka oli mukana joukkueensa kaikissa maaleissa viimeistelemällä kauden 36. osumansa ja syöttämällä loput kaksi.

Selänne teki myös seurahistoriaa maalillaan, joka olihänelle 301. ensimmäinen Anaheimin paidassa. Hän ohitti samalla entisen ketjukaverinsa Paul Kariyan nimissä olleen ennätyksen.

- Tämä on luonnollisesti kunnia, koska täällä on pelannut monia hienoja pelaajia. Se oli mukava bonus, sanaili Selänne.

Halak lääke Habsin kurjuuteen

Montreal löysi lääkkeen kuuden ottelun tappioputken katkaisemiseen. Ykkösvahti Cristobal Huet'n loukkaannuttua kutsun farmijoukkueesta saanut slovakkivahti Jaroslav Halak pääsi ensimmäistä kertaa tositoimiin NHL-jäillä ja torjui 3-2-voiton Columbuksesta.

21-vuotias tulokastorjuja on pelannut vahvan kauden AHL:n Hamiltonissa ja jatkoi hyviä otteitaan myös Canadiensin paidassa. Montreal lunasti tuikitärkeät sarjapisteet kolmen maalin tehorykäisyllä toisessa erässä. Vaikka Blue Jackets nousi maalin päähän päätöserässä, 31 laukausta torjunut Halak kesti lopussa.

Myös Saku Koivu muisti vaihteeksi olevansa joukkueen ykkösketjun johtaja ja teki tehot 1+1. Koivun maali oli hänelle ensimmäinen 11 ottelun maalittoman putken jälkeen.