NHL: Islanders piti Detroitin nollilla

NHL / Uutinen
NHL jatkui kuudella ottelulla. Yllättävin tulos nähtiin Detroitissa, jossa NHL:n hännänhuippu piti pudotuspelipaikkansa varmistaneen Detroitin nollilla. Pudotuspeliviivan tuntumassa taisto jatkuu tasaisena.

Eniten ja vähiten pisteitä keränneiden joukkueiden kohtaamisessa Detroit oli selkeä ennakkosuosikki, mutta Islanders osoitti, että hyvänä päivänä saarelaiset pystyvät haastamaan kaikki joukkueet. Islanders poistui kaukalosta voittajana lukemin 2-0. Suurin sankari oli luonnollisesti Islandersin maalivahti Joey MacDonald. MacDonaldille nollapeli oli uran ensimmäinen ja hänen NHL-uransa alkoi Detroit-paidassa.

- Ei ole parempaa paikkaa pelata ensimmäistä nollapeliä kuin entisen joukkueensa halli, MacDonald tuumaili uutistoimisto AP:n mukaan.

Läntisen konferenssin pudotuspeliviivalla kamppailevat Edmonton ja Anaheim ottivat mittaa toisistaan. Anaheim oli ennen ottelua pisteen edellä ja pudotuspeliviivan paremmalla puolella, mutta Edmonton käänsi voitollaan asetelman päälaelleen. Anaheim on tosin yhdeksännellä sijalla tasoissa kahdeksantena olevan Nashvillen kanssa.

Anaheimin kaadossa johtavassa asemassa olivat kaksi maalia tehnyt hyökkääjä Dustin Penner sekä maalillaan peräti 54 laukauksesta 51 torjunut Dwayne Roloson.

- Jokainen peli on meille tällä hetkellä kuin pudotuspeli. Pitää vain yrittää keskittyä jokaiseen peliin riippumatta siitä, kuka on vastassa, Roloson sanoi.

Muut tiukassa pudotuspelitaistossa mukana olevat joukkueet pitivät välipäivää peleistä. Reilummin viivan alle tippuneista joukkueista Buffalo taistelee vielä noususta viivan yläpuolelle. Sabres kaatoi Toronton 5-3 ja on nyt viiden pisteen päässä idän viimeisestä pudotuspelipaikasta. Pudotuspelitaistelun kannalta tärkeä ottelu pelataan ensi yönä, kun Buffalo kohtaa Montrealin, joka tällä hetkellä pitää hallussaan kahdeksatta sijaa. Voitto toisi Buffalon jo iskuetäisyydelle, mutta tappio pudottaisi kenties ratkaisevan kauas.

Kierroksen tulokset ja suomalaisten tehot

Washington-Tampa Bay 5-3

Oskar Osala, WSH: 0+0, -1, 0 min, 6.12

Buffalo-Toronto 5-3

Toni Lydman, BUF: 0+0, +2, 4 min, 21.51

Detroit-NY Islanders 0-2

Valtteri Filppula, DET: 0+0, +/-0, 0 min, 15.58

Chicago-New Jersey 3-2 ja

Colorado-Vancouver 1-4

Sami Salo, VAN: 0+0, +/-0, 0 min, 21.33

Anaheim-Edmonton 3-5

Teemu Selänne, ANA: 0+0, -2, 2 min, 20.06

Petteri Nokelainen, ANA: 0+0, +/-0. 2 min, 16.08

» Lähetä palautetta toimitukselle