Montrealin Price NHL:n maaliskuun tulokas

NHL / Uutinen
Christobal Huetin myynnin jälkeen Montreal Canadiensin ykkösvahdin paikan ottanut Carey Price valittiin NHL:n maaliskuun tulokkaaksi.

Carey Price oli Montreal ensimmäisen kierroksen varaus vuonna 2005 ja koko tilaisuuden viides varaus. Viime keväänä hän voitti AHL:n mestaruuden Montrealin farmijoukkueessa Hamilton Bulldogeissa ja valittiin AHL:n pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi. Samana keväänä hän oli jo aiemmin voittanut nuorten maailmanmestaruuden Kanadan paidassa.

Price pelasi kuukauden aikana kymmenessä ottelussa, joista hän voitti seitsemän. Päästettyjen maalien keskiarvo oli 2,67 ja torjuntaprosentti 92,4. Nollapelejä kertyi vain yksi kappale, New Jersey Devilsiä vastaan. Maaliskuu varmisti Montrealille joukkueen ensimmäisen divisioonavoiton sitten vuoden 1992 ja joukkueella on mahdollisuus voittaa koko Itäinen konferenssi.

Pricen pahimmat haastajat kuukauden tulokkaaksi olivat Edmonton Oilersin keskuhyökkääjä Sam Gagner (15 pelissä 15 pistettä, 6 maalia ja 9 syöttöä), Washington Capitals keskushyökkääjä Nicklas Bäckstrom (14 pelissä 5 maalia ja 9 syöttöä), Chicago Blackhawksin laituri Patrick Kane ( 15 ottelussa 14 pistettä, 4 maalia ja 10 syöttöä) ja Los Angeles Kingsin maalivahti Erik Ersberg ( 11 ottelua, viisoi voittoa, päästetyt maalit 2,31 keskimäärin ja torjuntaprosentti 93,2, kaksi nollapeliä.




Pricea edeltäneet kuukauden tulokkaat ovat olleet:



Lokakuu: Chicagon hyökkääjä Patrick Kane

Marraskuu: Atlantan puolustaja Tobias Enström

Joulukuu: Washingtonin keskushyökkääjä Nicklas Bäckstrom

Tammikuu: Phoenixin keskushyökkääjä Peter Mueller

Helmikuu: Edmontonin hyökkääjä Sam Gagner.

» Lähetä palautetta toimitukselle