MM2013: Sveitsille jo kuudes voitto

MAAJOUKKUE / Uutinen
Simon Moser avasi Sveitsin maalihanat.
Sveitsi jatkoi voittosarjaansa sunnuntai-iltana Ruotsissa, kun Norja kaatui maalein 3-1. Sveitsi on erittäin lähellä lohkovoittoa.

Sveitsi jyräsi erityisesti ensimmäisessä erässä. Simon Moser osui ensimmäisenä. Pahin nöyryytys tuli alivoimalla, kun Roman Josi iski turnauksen avausmaalinsa. Suuri ansio maalista lankeaa vahvalle alivoimapelaajalle Reto Surille.

Toisessa erässä Norjalla oli hyviäkin jaksoja, mutta ainoan maalin iski Sveitsin Patrick von Gunten. Kolmannessa erässä Norjan kapteeni Ole-Kristian Tollefsen rikkoi kuparisen, mutta siihen maalit jäivätkin.

Norjalaisten turhautunisesta oman merkkinsä antoi Patrick Thoresen ottamalla kymmenen minuutin käytösrangaistuksen Josin maalin jälkeen.

Sveitsi kohtaa alkusarjan viimeisessä pelissä Valko-Venäjän. Norjan vastustaja on Tsekki, ottelun voittaja menee puolivälieriin, irtoaa voitto missä vaiheessa tahansa.