MM-kisat: Kanada ja Sveitsi aloittivat voitoilla

MAAJOUKKUE / Uutinen
Jääkiekon mahtimaa Kanada kaatoi B-lohkon avauskamppailussa Italian numeroin 5-1 (2-1, 2-0, 1-0). Iltapelissä puolestaan Sveitsi nappasi 3-1 (1-0, 1-0, 1-1) –voiton Latviasta.

Kisojen yksi ennakkosuosikeista Kanada aloitti MM-taipaleensa 5-1-rutiinivoitolla Italiasta. Kanadalaiset eivät esittäneet kummoisia otteita, mutta tällä kertaa se riitti helppoon voittoon.

Kanadan avausmaali oli vaahteranlehtipaidoille erittäin tyypillinen osuma. Steven Stamkos toimitti kiekon maalille röyhkeästi, ja Corey Perry niittasi pelivälineen maaliin Italian maalivahdin Adam Russon eteensä torjumasta paluukiekosta. Pitkään ei Kanadan johto kestänyt, sillä Michele Strazzabosco pääsi tykittämään komealla lämärillä kiekon John Parcon aloitusvoiton jälkeen Chris Masonin selän taakse.

Vielä ensimmäisen erän loppupuolella Ray Whitney näytti taiturimaisia otteita hyökkäyspäässä ja petasi Kris Russelille helpon paikan viedä Kanada 2-1-johtoon.

Toisessa erässä Kanada lisäsi pökköä pesään. Ensiksi Matt Duchesne laukoi puolustajan jaloista vaahteranlehtipaidat kahden maalin karkumatkalle ja muutamaa hetkeä myöhemmin maalitykki Steven Stamkos lisäsi kanadalaisten johdoksi jo 4-1. Kolmas erä olikin täten pelkkää kosmetiikkaa, jossa Rene Bourque komisteli loppunumeroiksi 5-1.

Sveitsille tärkeä voitto Latviasta

B-lohkon iltaottelussa Sveitsi väänsi tärkeän 3-1-voiton Latviasta. Sveitsiläiset aloittivat maalinteon jo parin minuutin jälkeen, kun Andreas Ambühl teki 1-0-maalin.

Seuraavaa maalia saatiin odotella toisen erän alkupuolelle, kun superlupaus Roman Josi tekaisi 2-0-maalin. Latvia oli kaksi ensimmäistä erää koko ajan altavastaajana, sillä Martin Gerberille ei tullut yhteensä kuin 10 torjuntaa.

Kolmannessa erässä Latvia onnistui kaventamaan, kun Gints Meija kavensi tilanteeksi 2-1. Tämä ei kuitenkaan riittänyt, sillä Martin Plüss viimeisteli tyhjiin numeroiksi 3-1.