Mikko Jokela AHL:stä Hämeenlinnaan

LIIGA, NHL / Uutinen
Manitoba Moosen riveissä AHL-pelejä tämän kauden tahkonnut Mikko Jokela liittyy Hämeenlinnan Pallokerhon vahvuuteen ensi kaudeksi. Yhden NHL-ottelun urallaan pelanneen peruspakin hankinnan myötä HPK:n pakisto on valmis tulevaan kauteen.

Jokela on Suomessa pelannut kasvattajaseurassaan KalPassa sekä SM-liigaa HIFK:n ja SaiPan riveissä. Lappeenrannasta jykevä, isokokoinen puolustaja lähti monien yllätykseksi rapakon taakse hänet varanneen New Jerseyn riveihin.

Devilsin riveissä Jokela ei kuitenkaan onnistunut nousemaan NHL-jäille asti, vaikka pelit farmissa Albanyssa kulkivatkin hyvin. New Jersey kauppasi puolustajan Vancouveriin, jonka paidassa Jokela pelasi toistaiseksi ainoan NHL-ottelunsa.

Tällä kaudella 24-vuotias Jokela teki 77:ssä ottelussa viisi maalia ja keräsi 15 syöttöpistettä. Hänen sopimuksensa HPK:n kanssa on yksivuotinen.

- Jokela on kookas tulevaisuuden huippupelaaja. Tietojemme mukaan hänellä on hyvä laukaus. Jokela tuo kovuutta peräpäähämme, mutta on monipuolinen puolustaja. Odotamme häneltä paljon HPK:n paidassa, kertoo HPK:n toimitusjohtaja Risto Korpela lauantain Hämeen Sanomissa.

Kuopiolaislähtöisen Jokelan hankinnan myötä Kerholla on sopimus ensi kaudesta kahdeksan puolustajan kanssa ja tämän lisäksi omista junioreista viime kaudella riveihin nostettu Juuso Hietanen on myös jatkamassa liigaryhmän mukana. HPK:n puolustuspää on siis jo tässä vaiheessa valmis tulevaa kautta silmälläpitäen. Sen sijaan hyökkäyskalustoonsa HPK etsii vielä paria pelimiestä.

lähde: Hämeen Sanomat

» Lähetä palautetta toimitukselle