Lumme tehoilla, Madden iski hattutempun

NHL:n otteluohjelmassa oli torstain vastaisena yönä yhdeksän ottelua. Yön suomalaisnimi oli Toronton puolustaja Jyrki Lumme tehoillaan 1+1. New Yorkissa isäntäjoukkue Rangers joutui taipumaan Ottawan ylivoimanyrkille.

Ottelun kahdeksasta maalista viisi syntyi ylivoimalla. Lisäksi pelissä nähtiin yksi alivoimamaali kun Petr Nedved vei joukkueensa avauserässä 2-1-johtoon. Kun viimeinen osuma tehtiin tyhjään verkkoon, jäi Wade Reddenin avausmaali ottelun ainoaksi viidellä viittä vastaan tehdyksi osumaksi.

Redden oli osumansa lisäksi kelpo syöttövireessä, josta osoituksena kaksi maaliin johtanutta syöttöä. Samaan pystyi hyökkääjä Daniel Alfredsson. Todd White teki tehot 2+1.

Rangersin Cory Cross loukkasi avauserässä vatsansa ja on sivussa tositoimista toistaiseksi. Lisäksi sivussa oli puolustaja Vladimir Malakhov. Ottawan poissaolijaluettelo oli myös vakuuttava, sillä kokoonpanosta puuttuivat flunssainen Marian Hossa, nivustaan poteva Petr Schastlivy sekä henkilökohtaisista syistä ottelun väliin jättänyt Magnus Arvedson.

Madden jätti Jagrin varjoonsa

Kovassa myötätuulessa kiekkoillut Jaromir Jagr jäi New Jerseyn puolustuksen puristuksiin Devilsin napattua 4-1-voiton Washingtonista. Jagr antoi syötön joukkueensa ainokaiseen, jonka viimeisteli Michael Nylander.

Turner Stevensonin tasoitettua toisessa erässä alkoi kentällä John Maddenin show. Madden teki puhtaan hattutempun, joista tosin viimeisen maalin tyhjään verkkoon. Patrik Elias syötti kaikki Maddenin maalit.

Martin Brodeur oli Devilsin maalilla liekeissä torjuen 27 laukausta vain yhden lipsahdettua verkon perille. Myöskään Washingtonin Kölzig ei ollut huono, sillä kiekko pysähtyi miehen varusteisiin 35 kertaa.

Vancouver ja Columbus tasapeliin

Columbus Blue Jackets piti väkisin yhden pisteen taisteltuaan kotitasapeliin Canucksia vastaan. Tasapelin takasi Darren Van Impen alivoimamaali kolmannen erän viime minuuteilla. Canucks johti ottelua jo 4-1, mutta menetti ottelun hallinnan ja päätyi 4-4-tasapeliin.

Kanadalaisjoukkueen puolustaja Sami Salo ampui vieraiden kolmannen osuman toisessa erässä. Salo sai ottelussa peliaikaa mukavat 23 minuuttia. Vancouverin Jarkko Ruutu sekä Columbus-hyökkääjä Lasse Pirjetä eivät mahtuneet joukkueidensa kokoonpanoihin.

Marc Denis oli isäntien maalilla jälleen kerran kovassa kiekkosateessa. Vancouverin 40 laukauksesta Denis onnistui torjumaan 36, joka riitti pisteeseen.

Leafs kylvetti Floridan

Toronto Maple Leafs otti tyylipuhtaan 6-0-vierasvoiton Florida Panthersista. Kuudesta maalista tehopisteet jakautuivat tasaisesti joukkueen sisällä, sillä kovimmat kalastetut tehopisteet olivat 1+1. Tähän pystyivät Shayne Corson, Mats Sundin, Robert Reichel sekä Jyrki Lumme.

Floridan suomalaishyökkääjistä Niklas Hagman oli jäällä kahden, Olli Jokinen yhden takaiskumaalin aikana. Juuri kolmen vuoden jatkosopimuksen tehnyt maalivahti Jani Hurme vaihdettiin Roberto Luongon tilalle tilanteessa 3-0. Hurme päästi verkkoon kolme maalia ja torjui kahdeksan laukausta.

Minnesota piti Chicagon takanaan

Wild ja Blackhawks tekivät ottelun kaikki osumat sen toisessa erässä. Filip Kuba ja Wes Walz veivät isäntäjoukkue Minnesotan 2-0 johtoon ja Kyle Calder kavensi loppulukemiksi 2-1.

Mahdollisuuksia maalintekoon oli jo aiemmin, sillä Marian Gaborik pääsi yrittämään rangaistuslaukausta. Jocelyn Thibault ei kuitenkaan ollut yllätettävissä vielä tuolloin.

Antti Laaksonen antoi ottelussa syötön toiseen Minnesotan maaleista. Laaksoselle kertyi peliminuutteja reilut 16.

Wildin kovanaama Matt Johnson oli ottelusta sivussa selkävaivojen takia.

Pisteet jakoon Dallasissa

Läntisen konferenssin kärkikamppailu Dallas Starsin ja St. Louis Bluesin välillä päättyi 2-2-tasapeliin. Illan ykkösnimiä olivat joukkueiden maalivahdit Brent Johnson sekä Marty Turco. Johnson pysäytti 27 kiekkoa, Turco puolestaan 22.

Avauserän jälkeen vierailijat johtivat ottelua jo 2-0 Dallas Draken ja Keith Tkatchukin maaleilla. Isännät tulivat kuitenkin lujaa takaa ja pääsivät tasoihin Mike Modanon ja Bill Guerinin maalattua. Miehet merkkauttivat lisäksi syöttöpisteet toistensa maaleihin.

Dallasin Jere Lehtiselle tuomittiin ottelussa kaksi 2-minuuttista. Niko Kapanen puolestaan sai ottelussa yhden 2-minuuttisen, ja jatkoajalla 2+2 minuuttia korkeasta mailasta. Kapasen mailan osuma avasi haavan Barret Jackmanin kasvoihin.

Edmonton niukasti Ankkoja parempi

Edmonton Oilers otti kolmannen erän kirinsä turvin 2-1-voiton Anaheimista. Ducks johti kahden erän jälkeen Petr Sykoran osumalla, mutta Fernando Pisani ja Ales Hemsky nostivat osumillaan Edmontonin voittoon. Janne Niinimaalle merkittiin syöttöpiste Pisanin maaliin.

Tommy Salo torjui Edmontonin maalilla 25 laukausta ja oli yksi illan sankareista.

Maalin tehneen Hemskyn lisäksi loukkaantuneiden kirjoista palasivat Georges Laraque sekä Ryan Smyth. Anaheimilta sivussa olivat Dan Bylsma sekä Fredrik Olausson.

Carolinalle jälleen tappio

Viimeisen kuukauden aikana ainoastaan yhden ottelun voittanut Carolina Hurricanes otti jälleen turpiinsa. Tällä kertaa höyhentäjänä toimi San Jose Sharks, joka otti 6-2-kotivoiton.

Voiton pääarkkitehtina toimi Patrick Marleau, joka antoi kolme maaliin johtanutta syöttöä. Teemu Selänteelle merkittiin yksi maalisyöttö. Carolinan Sami Kapanen pelasi 18 minuuttia ilman merkittävämpiä tilastomerkintöjä.

Kings päihitti Kojootit

Los Angeles Kings otti kotonaan maukkaan voiton Phoenixistä maalein 4-3. Ottelun tehopelaaja löytyi kuitenkin hävinneen joukkueen riveistä, sillä Daniel Briere oli mukana joukkueensa kaikissa maaleissa ja löi tilastoihin tehot 1+2.

Kingsin suomalaishyökkääjä Mikko Eloranta syötti voittomaaliksi jääneen Erik Rasmussenin 4-2-osuman. Phoenixin Teppo Numminen pelasi 26 minuuttia ja oli tehotilastossa plussan puolella yhden osuman verran.