TOR - ARI 2.00
EDM - CAR 4.30
COL - NSH 22.00
LAK - STL 23.00

Karhu HT:lle kovia vahvistuksia

Suomi-sarja / Uutinen
Kristian Ruisma palaa Poriin.
Kuva © Kristian Salminen - kristian.salminen@jatkoaika.com
Suomi-sarjaan tulevaksi kaudeksi noussut Karhu HT jatkaa vahvistumistaan. Porilaisjoukkue ilmoitti solmineensa sopimukset Jesse Laaksosen ja Kristian Ruisman kanssa. Samalla joukkue julkisti tukun muita sopimuksia.

Karhu HT on ottanut nousun Suomi-sarjaan vakavasti. Seura tiedotti kesäkuussa palkanneensa penkin taakse meritoituneen Mikael Kotkaniemen, ja kesä on tuonut kovia nimiä Karhujen pelaajaluetteloon.

Porissa kiekko-oppinsa saaneet Jesse Laaksonen ja Kristian Ruisma palaavat kotiseudulleen, ja jo aiemmin seura julkisti mm. Niklas Lehden ja Samuli Virkkusen sopimukset.

Uusina pelaajina joukkueseen liittyvät myös Pohjois-Amerikasta takaisin Poriin palaava Mikko Aho sekä HC Satakunnassa viime kauden kiekkoillut Niko Kivinen.

Mestiksessä aiemmin pelannut Ruisma kiekkoili viime kauden Ruotsin kolmanneksi korkeimalla tasolla Varberg HK:n paidassa 34 ottelua tehoin 6+19.

Oikeana laitahyökkääjänä viihtyvä Laaksonen pelasi viime kaudella HC Satakunnan riveissä 16 ottelua. Laaksosella on tilillään myös 78 liigaottelua Porin Ässien paidassa.

Karhu HT ilmoitti samalla tehneensä jatkosopimukset maalivahti Eemeli Selinin sekä hyökkääjien Joona Pokkisen ja Jesse Jalavan kanssa. 

Tuttuja nimiä valmentaja Kotkaniemelle

Porilaisjoukkueen päävalmentaja Kotkaniemi oli erittäin tyytyväinen joukkeeseen saapuviin pelaajiin. Ruisma pelasi uransa tehokkaimman Mestis-kauden Kotkaniemen alaisuudessa HCK:n riveissä kaudella 2013-14.

− Ruisman saapuminen joukkueeseen on erittäin hieno uutinen. Ruisma oli meillä HCK:ssa ja otti tuolloin isoja askeleita pelaajana eteenpäin, Kotkaniemi kertoi Jatkoajalle.

Laaksonen on puolestaan tuttu Kotkaniemelle niin Ässien B-junioreista, kuin liigajoukkueenkin riveistä. Pohjois-Amerikasta palannut Aho on niin ikään valmentajalle junioreista tuttu.

− Aho on erittäin kovakuntoinen, kookas voimahyökkääjä, Kotkaniemi kehuu.

Nähdäänkö Satakunnassa lähitulevaisuudessa Mestis-joukkue?

Joukkue näyttää jo nyt paperilla kovalta Suomi-sarjaan, mutta pieneltä takamatkalta muihin nähden lähdetään.

− Valmennuspestini varmistui aika myöhään, ja joukkueen kokoaminenkin uuden sarjatason myötä on aina oma projektinsa. Erittäin hyvällä mielellä kauteen ollaan kuitenkin lähdössä. Suomi-sarja on itselleni täysin uusi kokemus, mutta kehittymisen mahdollisuus ja pelaamalla nouseminen eteenpäin on todella mahtava juttu.

Porin Isomäen halli on täydessä remontissa, ja se vaikuttaa myös Karhujen alkukauteen.

− Kausi alkaa vierasotteluiden sarjalla, mutta se on toisaalta myös hyvä paikka joukkueelle hitsautua yhteen, Kotkaniemi pohtii.

Kotkaniemi avaa myös ajatuksiaan valmentamisesta. Homman ydin lähtee joukkueen hyvästä hengestä, vuorovaikutuksesta ja yhteistyöstä.

− Keskustelen paljon pelaajien kanssa, ja tavoitteita asetetaan yhdessä. Tämä on kuitenkin pelaajien peli, minä annan vain puitteet ja ohjausta oikeanlaiselle tekemiselle.

Kotkaniemi näkee myös Mestis-joukkueelle tilaa Satakunnassa. HC Satakunnan toiminnan päättyminen jätti Satakuntaan joukon vapaita pelaajia, ja osa heistä on siirtynyt Karhu HT:n riveihin.

− Satakunnassa on aika perinteikkäitä ja vakiintuneita urheiluseuroja, mutta tilaa olisi varmasti myös Mestis-joukkueelle. Karhuissa on tehty hyvää työtä ja myös vahva porilaisuusaste pelaajistossa on kiinnostavaa yleisölle.

» Lähetä palautetta toimitukselle