KalPa ja IPK yhteistyöhön - Katosalmi siirtyy Iisalmeen

LIIGA, MESTIS / Uutinen
Katosalmi palaa KalPasta IPK:hon.
Kuva © KRISTIAN SALMINEN - KRISTIAN.SALMINEN@JATKOAIKA.COM
KalPa ja IPK ovat solmineet yhteistyösopimuksen, joka pitää sisällään muun muassa pelaajavaihtoa.

Liiga-joukkue KalPa ja Mestiksen IPK tekivät yhteistyösopimuksen. Sopimus sisältää pelaaja- ja tiedonvaihtoa eri tasoilla. Yhteistyön sisältö tulee myös tarkentumaan vielä ajan myötä.

− Tämä on erittäin iso ja hieno mahdollisuus IPK:lle. Meillä on pitkä historia toimivasta pelaajasillasta Kuopion ja Iisalmen välillä. Se on tähän saakka kuitenkin enimmäkseen palvelut vain meitä, kun kuopiolaisia pelaajia on pelannut IPK:n riveissä, kertoi IPK:n toiminnanjohtaja Jarmo Ylisipola.

− Tämä yhteistyö avaa uuden mahdollisuuden myös KalPan suuntaan. Pohjoissavolainen pelaajapolku täydentyy tavalla, jollaista ei ole vielä ollut. Iisalmelainen Mestis-joukkue tarjoaa hienon väliportaan yksittäiselle pelaajalle matkalla kohti Liigaa.

KalPan A-nuoria viime vuodet edustanut Janne Katosalmi siirtyy ensi kaudeksi IPK:n väreihin. KalPan urheilutoimenjohtaja Kimmo Kapanen pitää siirtoa hyvänä ratkaisuna ja näyttönä toimivasta pelaajapolusta.

− KalPan ja IPK:n seurayhteistyö on loistava asia molemmille seuroille. Ennen kaikkea saamme nuorten pelaajien pohjoissavolaiselle pelaajapolulle huikean hyvän jatkumon ja edellytykset pelaajien kehitykselle paranevat huomattavasti. Pohjois-Savon alueelta on puuttunut Mestis-tason joukkue, Kapanen totesi.

− Ensimmäiset näytteet toimivasta pohjoissavolaisesta pelaajapolusta ovat Mikko Komulaisen ja Janne Katosalmen sopimukset IPK:n kanssa. He ovat pelanneet IPK:n junioreissa ja käyneet myöhemmin läpi KalPan juniorimyllyn. He eivät kuitenkaan vielä pystyneet lyömään itseään läpi Liiga-joukkueeseen ja Mestis on heille luonnollinen jatkumo.

» Lähetä palautetta toimitukselle