TOR - ARI 2.00
EDM - CAR 4.30
COL - NSH 22.00
LAK - STL 23.00

Joonas Jääskeläinen jatkaa uraansa Leksandissa

LIIGA / Uutinen
Lahden Pelicansissa kaksi viime kautta kiekkoillut Joonas Jääskeläinen kiekkoilee ensi talven Ruotsissa. 27-vuotias laitahyökkääjän viime kausi meni piloille loukkaantumisten myötä.

Karhu-Kissoissa uransa aloittanut Jääskeläinen pelasi liigaa Espoossa peräti seitsemän kauden ajan. Otteluita K-Espoon ja Bluesin paidassa taitavalle ja nopealla laiturille kertyi yhteensä 357 ja tehopisteitä 101+84. Kaudeksi 2001-02 Jääskeläinen siirtyi Lahteen, jossa löysikin oivan pistevireen, iskien runkosarjassa uuden maaliennätyksensä, 23 maalia. Viime kaudella Jääskeläinen pystyi pelaamaan vain 36 ottelua, joissa teki yhdeksän maalia. Hyökkääjä joutui lopettamaan kautensa jo helmikuussa, ja koko uran jatkuminenkin oli epävarmaa.

Leksandin urheilutoimenjohtaja Anders ”Masken” Carlsson oli joukkueen kotisivuilla tyytyväinen joukkueen uusimpaan hankintaan.

-Vihdoinkin siirto on selvä. Yritimme saada Jääskeläistä riveihimme jo tammikuussa, mutta silloin loukkaantumiset ja siirtoraja estivät siirron, legendaarinen Suomenkaataja kommentoi.

-Viime kausi oli Joonakselle epäonninen, mutta edellisellä kaudella hän oli erittäin hyvä. Hän on erittäin innostunut mahdollisuudestaan saada uusi alku uralleen täältä, Carlsson jatkoi.

Jääskeläinen tuo Carlssonin mukaan joukkueeseen luisteluvoimaa sekä kokemusta. Leijonapaidan maaliahne laitahyökkääjä on pukenut päälleen 27 kertaa.

Leksandin joukkuetta valmentaa Jarmo Tolvanen. Jääskeläisen lisäksi joukkueeseen ovat uusina miehinä liittyneet mm. NHL-kokeneet Mike Bales sekä hyökkääjät Tommy Westlund ja Johan Witehall. Euroopassa viime kaudet viettäneistä pelureista Bales pelasi Ottawassa ja Bostonissa 90-luvun puolivälissä, Witehall puolestaan edusti NY Rangersia kausina 98-01. Westlund on pelannut neljä viime talvea Carolinan organisaatiossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle