Islanders vaihtaa toimitusjohtajaa, myös LaFontaine eroaa

NHL / Uutinen
Vain reilu kuukausi sitten Neil Smith nimitettiin New York Islandersin toimitusjohtajaksi. Nyt Smith saa tyhjentää työpöytänsä ja tilalle astuu seuran entinen maalivahti Garth Snow. Samana iltana myös Pat LaFontaine ilmoitti eroavansa organisaatiosta.

Neil Smith valittiin Islandersien toimitusjohtajaksi kesäkuussa liki puoli vuotta sen jälkeen kun Mike Milbury ilmoitti jättävänsä tehtävän. Smithin kanssa yhtäaikaa nimitettiin myös seuran uusi päävalmentaja Ted Nolan, joka kuitenkin jatkaa tehtävässään.

Reilun viikon päästä 37 vuotta täyttävä Garth Snow lopetti pitkän NHL-uransa vasta tänä keväänä. Quebecissä, Philadelphiassa, Vancouverissa, Pittsburghissa ja Islandersissa pelannut Snow pelasi "saarelaisten" riveissä viime kaudella vielä 20 ottelua. Lisäksi hän torjui yhden ottelun verran organisaation farmiseuran Bridgeportin maalilla.

- Olen keskustellut tästä paikasta Garthin kanssa jo pitkään, hän on vakuuttanut minut taidoillaan ja osaamisellaan. Hän tuntee liigan yhtä hyvin kuin kuka muu tahansa, tekee lujasti töitä ja on ylpeä saadessaan edustaa Islandersia, seuran omistaja Charlie Wang totesi seuran tiedotteessa.

NHL:ssä alituiseen pyörivien juorujen mukaan vain kuukauden Islandersin johdossa ollut Smith ei olisi tullut toimeen seuran tähtipelaajien kanssa. Smith oli aiemmin yli vuosikymmenen ajan New York Rangersin toimitusjohtajana. Sen ajanjakson kirkkain kruunu oli Stanley Cup vuonna 1994. Viimeisen kuuden vuoden ajan hän on toiminut pääasiassa televisiokommentaattorina.

- Tätä organisaatioa johdetaan kuten mitä tahansa muuta yhtiöä. Neil oli useaan otteeseen eri mieltä meidän valitsemamme toimintafilosofian kanssa. Niiden jälkeen minulla ei oikeastaan ollut muuta vaihtoehtoa, Wang kommentoi.

Islanders uusi tänä keväänä johtoporrastaan kovalla kädellä, kun se Nolanin ja Smithin lisäksi palkkasi neuvonantajaksi entisen tähtihyökkääjänsä Pat LaFontainen sekä pelaajien kehityksestä vastaavaksi johtajaksi toisen Islanders-legendan, Bryan Trottierin.

- Tämä on hieno hetki ja mahdollisuus, jota olen halunnut enemmän kuin mitään muuta. Seuran kannattajat saavat uskoa, että tämä organisaatio tekee mitä tahansa voittaakseen Stanley Cupin, Snow vakuutti.

Kesäkuussa Islandersin neuvonantajaksi palkattu Pat LaFontaine sai ilmeisesti Smithin potkujen jälkeen tarpeekseen Long Islandin sirkuksesta ja jätti tiistai-iltana eroanomuksensa Wangille.

» Lähetä palautetta toimitukselle