IS: Jokereilla palkkoja maksamatta – pankki sulkenut rahaliikenteen

KHL / Uutinen
Jokereilla on suuria ongelmia kaukalon ulkopuolella.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
KHL-Jokereilla on vaikeuksia palkanmaksuissa. Pankit ovat kieltäytyneet siirtämästä rahaa johtuen Jokereiden rahoittajiin kohdistuvista talouspakotteista.

Jokerit pelasi hienon tulokaskauden KHL:ssä, mutta kaukalon ulkopuolella kuohuu. Jokereilla on ollut viime syksystä lähtien ongelmia palkanmaksujen kanssa. Viimeksi näin kävi huhtikuun pelaajapalkkojen kohdalla. Ilta-Sanomien tietojen mukaan palkkiot ovat pääosin maksamatta edelleen.

Nyt Nordea ei suostu siirtämään Jokereiden tilille rahaa, jonka se uskoo olevan peräisin EU:n pakotelistalla olevilta henkilöiltä tai heidän omistamiltaan yrityksiltä.

− Talouspakotteiden vuoksi meillä on vaikeuksia saada rahaa sisään Nordean tilillemme ja sieltä eteenpäin. Tilanne vaikuttaisi olevan sama kaikkien Suomessa toimivien pankkien kohdalla, Jokerien toimitusjohtaja Jukka Kohonen vahvistaa.

− Meillä on keskiviikkona hallituksen kokous nimenomaan pankkiongelmaan liittyen.

Jokerien jääkiekkojoukkueen pääomistaja on edelleen Harry Harkimo, mutta Jokerien toimintaa ovat rahoittaneet venäläistahot, jotka ostivat Hartwall Arenan. Kohosen mukaan Jokerien talous on riippuvainen vähemmistöosakkaansa Arena Events Oy:n rahavirroista.

Esimerkiksi Jokerien viime kauden noin 20 miljoonan euron budjetista tiettävästi ainakin puolet oli laskettu tulevan vähemmistöosakkaalta. Jokereiden kannalta ongelmallista on, että EU katsoo Arena Eventsin varojen olevan peräisin sen pakotelistalla olevilta liikemiehiltä, käytännössä joko Arkadi Rotenbergilta tai Gennadi Timtshenkolta.

Viime syksynä Arena Eventsin omistus siirtyi Arkadi Rotenbergin veljenpojalle Roman Rotenbergille, joka ei ole pakotelistalla. Jokereiden ongelmaa tämä ei kuitenkaan poistanut, koska EU:n pankkisäännösten mukaan rahan alkuperä pitää aina pystyä todistamaan.

− Nordea ei ole kertonut meille mitään syytä maksuliikenteen jäädyttämiseen. Oman arviomme mukaan nykyiset vaikeudet johtuvat kuitenkin juuri EU:n pakotteista, Kohonen kommentoi IS:lle.

− Tilanne on todella kiusallinen, enkä osaa vielä sanoa, miten ongelma ratkeaa. Jatkamme joka tapauksessa neuvotteluja pankkien kanssa, ja etsimme koko ajan myös muita ratkaisukeinoja.

Lähde: Ilta-Sanomat

» Lähetä palautetta toimitukselle