Haukat ei osallistu karsintasarjaan

MESTIS / Uutinen
Haukkojen ja Kiekko-Vantaan välisen ottelun jälkeen Haukkojen valmentaja Jami Kauppi ja manageri Eero Kaikkonen ilmoittivat, että Haukat ei osallistu tuleviin karsintoihin taloudellisten syiden takia.
style="border-top: solid 6px #BBD2E9; border-left: solid 2px #BBD2E9; border-right: solid 2px #BBD2E9; border-bottom: solid 2px #BBD2E9; padding: 3px;">kommentteja

Jäljellä oleva elinaika: 14 vuorokautta
href="http://www.jatkoaika.com/mestis.php?sivu=kolumnit&joukkue=Haukat&id=4254">[lue lisää]



style="position: relative; top: -10px;">Syöksykierteen alku?
href="http://www.jatkoaika.com/mestis.php?sivu=kolumnit&id=4255">[lue lisää]

Tappiollisen Kiekko-Vantaa ottelun jälkeen lehdistötilaisuuteen astui todella alistunut kaksikko, kun Jami Kauppi ja Eero Kaikkonen ilmaantuivat paikalle. Illan ottelu jäi sivuosaan, kun Kauppi kertoi järvenpääläistä kiekkoilua koskevan suru-uutisen.

- Jouduin ilmoittamaan joukkueelle, että runkosarja pelataan loppuun, mutta karsintasarjaa ei lähdetä pelaamaan. Syyt ovat taloudelliset.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Haukkojen edustuskiekkoilu tulee lopettamaan Mestis-tasolla ja kauden kesken jättäminen tiputtaa joukkuetta automaattisesti kaksi sarjaporrasta alaspäin. Kyseessä on Kaupin mukaan järvenpääläisen edustuskiekon hautaaminen.

- Me lähdemme 11.3. päätösristeilylle eli saattoristelylle. Kyseessä on Haukkojen hautajaiset.

Virallisesti asiasta tiedotetaan muille Mestis-seuroille huomenna.

- Syyt lopettamiseen ovat puhtaasti taloudelliset. Joukkue ei ole onnistunut viime kesäisestä kampanjasta huolimatta saamaan tarpeeksi katsojia otteluihin ja hallitus on joutunut laittamaan omia rahojaan toiminnan pyörittämiseen. Tässä vaiheessa raja tuli vastaan ja hallitus ei halunnut enää rahoittaa tappiollista toimintaa, Manageri Eero Kaikkonen valotti murheellista tilannetta.

-12 vuotta tätä lystiä täällä on ollut, ja kaikki tilinpäätökset ovat olleet tappiollisia. Aina ovat hallituksen jäsenet joutuneet maksamaan omasta pussistaan. Jossain se raja sitten tulee vastaan.

Taloustilanne on aina ollut Järvenpäässä heikko. Syynä ovat osaltaan olleet kovat kulut ja yleisömäärän vähäisyys.

- Taloudellinen puoli on aina ollut täällä huono. Vaikka täällä on muutama innokas ihminen, joka haluaisi, että täällä pelataan, niin se ei vaan riitä. Peleissä käy vaan 300-500 ihmistä

Käytännössä Haukkojen ensi kaudesta ei ole tietoa. Ilmeisesti kiekkoilua Järvenpäässä jatketaan alasarjoissa jossain muodossa. Tosin näillä resursseilla nykyinen kakkosdivisioonakin olisi Haukoille todella hankala paikka.

Tappiolliselle toiminnalle on nyt Järvenpäässä tullut päätös. Tilanne on Kaikkosen mukaan koko Uudellamaalla aika murheellinen.

- Monta kertaa paskakasasta nousee kaunis kukkanen. Ei tappiollista toimintaa voi pyörittää pitkään. Uudenmaan jääkiekko ei ole ollut pitkään aikaan ollut näin syvällä, ellei Kerava tai TuusKi nouse Suomi-Sarjaan.

Joukkueelle tilanne oli kova pala. Esimerkiksi Haukkojen ikitaistelija Ville Raatikainen otti tilanteen hyvin raskaasti. Pelaajat olivat ottelun jälkeen todella hiljaisia. Kaupin mukaan pelaajilla ei Järvenpäässä ole nyt mahdollisuuksia kehittyä entiseen malliin.

- Tuleva vuosikerta on todella lahjakas. Valitettavasti nuorempien pelaajien kohdalla tämä tarkoittaa, ettei mahdollisuutta ylöspäin menemiseen tässä kaupungissa ole.

Haukkojen viimeiseksi otteluksi Mestis-tasolla tulee jäämään runkosarjan viimeinen vierasottelu KooKoota vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle