Etelä-Korea nousi vuoden 2018 MM-kisoihin − myös Itävalta kipusi päätasolle

MAAJOUKKUE / Uutinen
Vuonna 2015 Etelä-Korea nousi 1B-divisioonasta 1A:han, jossa se pelasi kahdet kisat ennen nousuaan korkeimmalle tasolle.
Kuva © Jussi Siiriäinen
Etelä-Korea ja Itävalta nousivat juuri päättyneestä 1A-divisioonasta kevään 2018 päätason MM-kisoihin Tanskaan.

Talviolympialaiset isännöivä Etelä-Korea pelaa ensi vuonna jääkiekkoa kahdessa arvoturnauksessa. Korealaiset voittivat 1A-divisioonan päätöskierroksella Ukrainan rangaistuslaukauksilla 2−1, ja täten Etelä-Korean nousu MM-ohjelman pääsarjaan varmistui, kun se tarvitsi nousuun kaksi pistettä. Toinen nousija on Itävalta, joka rökitti Puolan kisojen viimeisenä päivänä 11−0.

Itävalta pelasi MM-kilpailujen ylimmällä tasolla viimeksi keväällä 2015. Etelä-Korea puolestaan ei ole koskaan aikaisemmin osallistunut päätason MM-turnaukseen. Vielä vuonna 2015 Etelä-Korea pelasi 1B-divisioonassa, joka on MM-kilpailujen kolmanneksi korkein sarjaporras.

1A-divisioonan voitti Itävalta, joka hävisi turnauksessa vain Kazakstanille 3−2. Etelä-Korea kärsi ainoan tappionsa Itävallalle maalein 5−0. 1B-divisioonaan putosi kilpailut Kiovassa isännöinyt Ukraina. Etelä-Korea osallistuu myös talviolympialaisiin isäntämaan oikeudella. Itävalta ei edennyt olympialaisiin syksyllä pelatuista karsinnoista.

Vuoden 2018 päätason MM-kilpailut järjestetään Tanskan Kööpenhaminassa ja Herningissä.

» Lähetä palautetta toimitukselle