David Cloutier vahvistaa Sportin takalinjoja

MESTIS / Uutinen
Liigaan pyrkivä Vaasan Sport on vahvistunut kanadalaisella puolustajalla David Cloutierilla. Cloutierin lisäksi Sportin vahvuudessa jatkaa jenkkilaituri Aniket Dhadphale.

Vaasan Sport vahvisti puolustuskalustoaan ennen siirtoikkunan sulkeutumista kanadalaisella David Cloutierilla. 23-vuotias San Jose Sharksien sopimuspelaaja raapusti nimensä sopimuspaperiin viime viikon lauantaina.

- Niin kuin monet tietävät, jääkiekkoseurojen likviditeetti on näihin aikoihin kaudesta huono. Cloutierin hankkiminen Vaasaan onnistui vain ja ainoastaan yhteistyökumppaneidemme avulle, kertoi Sportin toimitusjohtaja ja päävalmentaja Juhani Tamminen.

Cloutier saapui Suomeen ja Vaasaan eilen. Ensimmäinen kosketus Vaasa Arenan jäähän tuli otettu vapaaehtoisissa aamuharjoituksissa.

- Kaikki pelaajat, jotka olivat aamulla jäällä, olivat tosi taitavia. Kanadassa pelaajat ovat usein vain isoja ja fyysisiä, kommentoi David Cloutier ensimmäistä jääharjoitusta.

Juhani Tamminen on hakenut puolustukseen lisää kiekollista taitoa. Cloutierille Tamminen kaavailee roolia Sportin peliätekevien senttereiden takana.

- David tulee olemaan meidän avainpakkien joukossa. Pelipaikka tulee olemaan, joko Westerbackin tai Fandulin takana. Näille kavereille pitää antaa nopeaa syöttöä.

Cloutierin, joka on pelannut kaksi edellistä kautta AHL:ssä Cleveland Baronsin paidassa, oma arvio omasta pelaamisestaan tukee Tammisen näkemyksiä.

- En ole ehkä kovin nopea luistelija, mutta kuitenkin liikkuva. Ensimmäinen syöttö lähtee nopeasti ja olen tottunut pelaamaan ylivoimassa viivamiehen paikalla. Uskon tuovani myös fyysisyyttä joukkueeseen.

Tällä kaudella Cloutier on pelannut vain kaksi ottelua Quebeciläisessä sarjassa. Harjoituksia ja pelejä on tullut kuitenkin pelattua paljon mm. quebeciläisten NHL-pelaajien kanssa.

- Me edetään Davidin suhteen hitaasti. Annetaan rauhassa totutella suomalaiseen kiekkoon. Organisaation puolesta ei tule, ainakaan alussa, paineita, valotti Tamminen.

- Olen pelannut virallisessa pelissä viimeksi joulun tienoilla ja niitäkin oli vain kaksi, joten ottaa varmasti aikansa ennen kuin olen parhaassa terässä, jatkoi ensimmäistä kertaa Euroopassa oleva Cloutier.

Cloutierin jäähyminuutit ovat varsinkin juniorivuosilta hurjat. Juhani Tamminen kertoi, että Cloutier on ensisijaisesti hankittu Sportiin kiekollisten avujensa vuoksi, mutta tilanteen niin vaatiessa ranskaa äidinkielenään puhuva Cloutier voi saada lisäroolin myös tähtipelaajien koskemattomuuden takaajana.

- Junioripeleissä oli paljon kykyjenetsijöitä paikalla, joten siellä piti näyttää osaamistaan vähän muissakin avuissa. Olen valmis pudottamaan hanskani täälläkin, jos joukkueen etu sitä vaatii, kertoi Cloutier vakavana.

Aniket Dhadphale jatkaa kotkanutussa

Sportin laitahyökkääjä Aniket Dhadphale jatkaa Sportissa loppukauden. Intialaisia sukujuuria omaava Dhadphale on ollut kuntoon päästessään todella tärkeä pelaaja vaasalaisille. Kolmosketjusta ilman ylivoimaminuutteja isketyt tehot 8+6 ovat mainiot.

- Dhadphale on hinta/laatu-suhteeltaan ollut loistava löytö. Hän on viihtynyt Vaasassa loistavasti, ja jo perjantaina sovimme jatkosta, varmisti Tamminen.

Cloutier pukee Sportin pelipaidan päälleen ensimmäisen kerran torstaina pelattavassa paikalliskamppailussa Kokkolan Hermestä vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle