Yli 300 Liiga-ottelun konkari Joni Nikko siirtyy Ruotsin alasarjaan

LIIGA, Muut Sarjat / Uutinen
Joni Nikko tuli monelle tunnetuksi Sportin ja SaiPan riveistä.
Liiga-konkari Joni Nikko siirtyy Ruotsin alasarjajoukkue Boro Vetlanda HC:n riveihin, jonka neuvonantajana toimii Oskar Osala.

Joni Nikko, 27, siirtyy Liiga-kentiltä Ruotsin neljänneksi korkeimmalle sarjatasolle HockeyTvåaniin Boro Vetlanda HC:n riveihin. Sopimus kattaa loppukauden.

Nikko debytoi Liigassa kaudella 2011−12 ja on pelannut kymmenen kauden aikana yhteensä 322 pääsarjaottelua tehoin 71+49. Raamikas hyökkääjä voitti 20-vuotiaiden MM-kisoissa kultaa vuonna 2014.

Seuran päävalmentaja on Vaasassa syntynyt  André Smulter. Mittavan jääkiekkoilijan uran jälkeen myös tv-kommentaattorin roolissa työskentelevä Oskar Osala on seuran vanhempi neuvonantaja.

Molemmilla oli joukkueen tiedotteen mukaan rooli Nikon siirrossa. Vaasalaista jääkiekkoakatemiaa organisoivat Smulter ja Osala olivat keskustelleet Nikon kanssa hänen urastaan. Nikko ei tiedotteen mukaan viihtynyt Sportissa, joten siirto uuteen seuraan tuli ajankohtaiseksi.

Boro Vetlanda on vuonna 1958 perustettu seura, jonka kotikaupunki on Landsbro. Seura oli lähellä nousta Elitserieniin kaudeksi 1991−92, mutta haaveet noususta romuttuivat ja seura julistettiin lopulta konkurssiin. Joukkue on tahkonnut vuoden 1991 konkurssinsa jälkeen Ruotsin alemmilla sarjatasoilla.

Seurassa vaikuttaa myös useampi muu suomalainen. Joukkueen puolustuksessa pelaavat Lauri Latvala sekä Tatu Pulkkinen. Hyökkäyksestä pelaa Nikon lisäksi myös Jimi Nylund.

Uutista muokattu 29.1.2022 kello 15.50: Kuva ja kuvateksti vaihdettu.

» Lähetä palautetta toimitukselle