TUTO valitti lisenssipäätöksestä Urheilun Oikeusturvalautakuntaan

MESTIS / Uutinen
TUTO on tällä hetkellä Mestiksessä sijalla viisi. K-Espoo on samoissa pisteissä ja Jokerit vain yhden pisteen edellä.
Kuva © Timo Savela
TUTO Hockey Oy on jättänyt muutoksenhakupyynnön Urheilun Oikeusturvalautakunnalle koskien liigalisenssiä, jota ei organisaatiolle myönnetty.

SM-Liiga Oy ei myöntänyt TUTOlle Liiga-lisenssiä organisaation toimittamista lisäselvityksistä huolimatta. Tämän seurauksena TUTO Hockey Oy jätti 22. tammikuuta muutoksenhakupyynnön Urheilun Oikeusturvalautakunnalle.

Organisaation julkaiseman tiedotteen mukaan TUTOn tarkoituksena ei ole arvioida muiden joukkueiden toimintaa tai varsinkaan niiden liigakelpoisuutta. TUTOssa on tunnistettu käynnissä olevan prosessin puutteellisuus, ja organisaation mukaan kaikissa prosessin osa-alueissa on puutteita.

Tiedotteessa mainitaan muun muassa se, kuinka menestys otettiin lisenssin myöntämisen ehdoksi vasta kesken hakuprosessin. Lisäksi tiedotteessa mainitaan, että seurassa on huomattu kaikkien vaatimusten olevan kunnossa, mutta siitä huolimatta lisenssiä ei ole myönnetty.

TUTOn muutoksenhakupyynnön voi halutessaan lukea kokonaisuudessaan tiedotteen kautta.

TUTO haluaa tiedotteessaan myös kiittää muita Mestis-joukkueita sekä Pelaajayhdistystä. Kiitoksen saa myös TPS, jonka aiemmin kerrottiin suostuvan yhteistyöhön, mikäli TUTO saisi Liiga-paikan. Ennen halliremonttia TUTO saisi pelata TPS:n nykyisessä kotihallissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle