Kiekko-Espoolle on myönnetty liigalisenssi kaudelle 2024−25, TUTOn hakemus ei mennyt läpi

LIIGA / Uutinen
Kiekko-Espoolle on myönnetty ehdollinen liigalisenssi. Arkistokuva.
Kuva © Tiia Mahkonen
Liigan ylimääräinen yhtiökokous on myöntänyt Kiekko-Espoolle ehdollisen liigalisenssin. Myös kaikki nykyiset liigaseurat ovat saaneet lisenssin. TUTO jäi ilman liigalisenssiä.

Liiga tiedotti, että se on päättänyt 19. joulukuuta ylimääräisessä yhtiökokouksessaan myöntää Kiekko-Espoolle ehdollisen liigalisenssin kaudelle 2024−25. TUTOlle ei myönnetty liigalisenssiä.

− Lisenssikomitean puolto Kiekko-Espoolle oli selvä, ja osakkaiden kanta asiaan muodostui sitä kautta aika selkeästi, sanoo Liigan hallituksen puheenjohtaja Heikki Hiltunen.

Yksimielisen päätöksen taustalla on espoolaisorganisaation tekemä systemaattinen kehitystyö toiminnassaan.

− Kiekko-Espoo on selvästi kehittänyt systemaattisesti toimintaansa pitkällä aikavälillä pystyäkseen tulevaisuudessa pelaamaan Liigassa. Lisenssihakemus oli erittäin ammattimaisesti laadittu ja hakemus täytti kaikki lisenssikriteerit, Liigan lisenssikomitean puheenjohtaja Jaakko Luumi sanoo.

Ehdollinen lisenssi on Liigan ulkopuolelta tulevissa hakemuksissa tavanomainen käytäntö. Ehdollisuudessa on kyse lisenssikomitean esityksen pohjalta tehtävistä varmistuksista liittyen kyseessä olevaan hakemukseen. Vastaavat lisäselvitykset koskevat myös nykyisiä liigaseuroja.

Edessä on myös yhtiökokouksen päätös suunnatusta osakeannista, jonka myötä Kiekko-Espoo voi merkitä Liiga-osakkeen. Liigan yhtiökokous päättää osakeannin ehdoista.

TUTO sen sijaan ei saanut lisenssikomitealta liigalisenssiä. Komitea ei päätynyt puoltamaan turkulaisten hakemusta, vaikka TUTO toimitti pyydetyt lisäselvitykset.

− TUTO teki paljon töitä hakemuksensa eteen, ja uskon, että prosessin seurauksena heillä on nyt hyvä tiekartta siihen, mitä Liigassa pelaaminen vaatii. Valitettavasti seuran taloudellinen tilanne ei kuitenkaan vielä tällä hetkellä ollut Liigan lisenssikriteerien mukainen, ja tästä syystä komitealla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin hylätä hakemus, Luumi toteaa.

Myös jokainen nykyinen liigaseura joutuu hakemaan liigalisenssiä aina vuodeksi kerrallaan. Liigan lisenssikomitea on myöntänyt jokaiselle 15 joukkueelle lisenssin kaudelle 2024−25.

» Lähetä palautetta toimitukselle