Putoaako Naisleijonat sittenkään sijoitetusta alkulohkosta? IIHF:n turnaussäännöissä outo päivitys kesken kisojen

MAAJOUKKUE / Uutinen
Suomi luuli vielä Japani-ottelun jälkeen joutuvansa alempaan alkulohkoon.
Kuva © Tiina Puputti/Suomen Jääkiekkoliitto

Vielä turnauksen aikana Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n virallisissa turnaussäännöissä ilmoitettiin ensi vuoden lohkojaon menevän tämän vuoden sijoituksien mukaan, eli sijoitetussa A-lohkossa pelaisi välieräjoukkueiden lisäksi sijoitusotteluissa viidennen sijan saavuttanut maa.

Asian voi tarkastaa esimerkiksi Web Archivesin kautta, josta näkee kuinka vielä tiistain versiossa sanottiin selkeästi että "The winner of the 5th-place game will earn a Group A seeding for next year", eli sunnuntaina pelatussa Suomen ja Japanin välisessä ottelussa oli tämä A-lohkon paikka panoksena. Nyt päivitetyltä sääntösivulta on vaivihkaa poistettu tämä kohta.

Myös Suomen joukkue eli vielä Japani-tappion jälkeen siinä uskossa, että tappio tarkoitti paikkaa B-lohkossa. Tämä käy ilmi esimerkiksi kapteeni Jenni Hiirikosken kommenteista Jatkoajalle ottelun jälkeen.

– Ei varmasti kukaan meistä ole tyytyväinen tähän lopputulokseen. Jatkossa lähdemme hakemaan nousua takaisin A-lohkoon ja mitalipeleihin. Tietysti tie tulee olemaan vähän erilainen ensi kerralla, mutta näin se nyt vain on.

» Lähetä palautetta toimitukselle