Nyt varmistui: Naisleijonat putoaa kakkoslohkoon – Suomalaisjohtoinen IIHF sekoili sääntöjensä kanssa

MAAJOUKKUE / Uutinen
Naisleijonat marssii B-lohkoon.

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue pelaa ensi vuoden maailmanmestaruuskisoissa B-lohkossa. Asian varmistaa Jatkoajalle Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n sääntökoordinaattori Martin Merk.

– Ensi vuoden naisten MM-kisojen lohkojako määräytyy tämän vuoden MM-turnauksen loppusijoitusten mukaan. A-lohko on Kanada, Yhdysvallat, Tshekki, Sveitsi ja Japani. B-lohko on Suomi, Ruotsi, Unkari, Saksa ja Ranska, Merk kertoo.

Tämä nyt varmistunut lohkojako olikin oletusarvo, kunnes eilen somen kautta levisi huomio, että IIHF oli itse muuttanut naisten MM-turnauksen verkkosivustolla olevaa sääntötekstiään ja että muutos oli tehty kesken turnauksen. Lisäksi kanadalaisen uutistoimiston The Canadian Pressin toimittaja Donna Spencer twiittasi IIHF:n edustajan kertoneen hänelle sääntöjen muuttuneen ja Suomen pysyvän A-lohkossa.

Sekoilua IIHF:n sisällä aiheuttanut virhekäsitys oli, että lohkojako muodostuisi maailmanrankingin, ei edellisen MM-turnauksen loppusijoitusten, mukaan.

IIHF myös julkaisi eilisiltana verkkosivustollaan artikkelin, jossa tuolloin luki "Vuoden 2023 naisten MM-kisat järjestetään ensi keväänä Kanadassa. Lisätietoja halleista, päivämääristä, lohkoista ja aikataulusta tulee tietoon seuraavien kuukausien aikana". Eli lohkojaosta luvattiin lisätietoa seuraavien kuukausien aikana.

Tänään IIHF muutti artikkelin tekstiä niin, että se poisti yllä lainatusta luettelosta lohkoista-sanan ja julkaisi lohkojaon artikkelin perään.

IIHF:n toiminnanjohtaja on suomalainen Matti Nurminen. Hän myönsi organisaationsa sisäiset epäselvyydet tänään Suomen tietotoimistolle:

– Päätöksen valmisteluvaiheessa oli esillä eri vaihtoehtoja, ja lyhytaikainen epäselvyys asiassa johtui siitä, että meidän piti tuplatsekata aikaisemmat viralliset päätökset, Nurminen kommentoi.

Naisten MM-turnauksen lohkot A ja B ovat tasolohkoja. A:ssa pelaavat edellisen MM-turnauksen viisi parasta ja B:ssä loput. Siksi lohkojako on naisten kisoissa erityisen merkittävä jako.

» Lähetä palautetta toimitukselle