Japani sysäsi tehottoman Suomen pois huippulohkosta − jatkoajalla syntynyt paitsiomaali tarjosi draamaa

MAAJOUKKUE / Raportti
Maalinteko oli Suomelle vaikeaa Japania vastaan.
Kuva © TIINA PUPUTTI/SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITTO
Tanskan MM-kisojen toisesta Japani-ottelusta muodostui jännitysnäytelmä, kun Naisleijonat moukaroi vastustajan maalia, mutta ei saanut verkkoa heilumaan millään ilveellä. Suomi pelaa ensi vuonna MM-kisojen B-lohkossa, eikä totutusti maailman kovimpien joukkueiden kanssa A-lohkossa.

60 minuuttia ehti kulua loppuun ilman maalin maalia. Suomi myllytti kohti Japanin maalia kiihtyvällä tahdilla, mutta viimeistely ontui ja vastustajat pelasivat uhrautuvasti ja kurinalaisesti vaihto toisensa jälkeen.

Jatkoajalle maalittomana edenneessä ottelussa Michelle Karvinen laittoi jo kiekon kertaalleen pömpeliin, mutta Japanin valmennus haastoi tilanteen onnistuneesti. Maalia edelsi paitsio. Lopulta voittomaalikilpailussa japanilaiset tekivät kaksi maalia, kun taas Suomi jäi yhteen osumaan. Naisleijonien tie vie MM-kisojen B-lohkoon.

Suomen asenne vaikutti olevan ottelun alkuhetkistä lähtien kunnossa ja kiekko pysyikin Naisleijonien hallussa pitkiä aikoja. Japani onnistui vain hetkittäin painamaan paineen Suomen päätyyn eikä maalivahti Anni Keisalalla ollut juurikaan työtehtäviä ottelun avasuserässä.

Ei Suomikaan painostuksesta huolimatta montaa paikkaa saanut Miyuu Masuharan vartioimalle veräjälle ennen ensimmäistä erätaukoa. Viivi Vainikan puttaus lähietäisyydeltä viisti hienokseltaan Japanin maalia, muttei aiheuttanut ylimääräisiä sydämenlyöntejä.

Ykkösketju viritteli hyvän maalipaikan heti toisen erän alkuun, mutta Masuhara piti portit kiinni, vaikka koko Suomen hyökkäystrio oli hakkaamassa irtokiekkoja sisään. Kärkihyökkääjien esimerkki poiki useita hyviä vaihtoja seuraavien minuuttien aikana. Michelle Karvisella oli hyvä paikka viedä Suomi johtoon pelin puolivälissä, mutta maalintekopeikko pysyi hyökkääjän harteilla.

Masuhara piti Japania pystyssä

Suomi lisäsi kierroksia koneeseen toisen erän toisella puolikkaalla. Laukaukset viuhuivat kohti Masuharaa ja Japani alkoi jäädä jalalla vastustajastaan jälkeen. Kuitenkaan ne voiton kannalta tärkeimmät, eli maalit loistivat poissaolollaan tolppakudeista ja kovasta yrityksestä huolimatta vielä toisenkin erätaukosummerin pörähtäessä.

Kolmas erä oli jo liki täydellistä Suomen hallintaa, mutta pikkumusta ei vain millään löytänyt tietään Japanin verkon perukoille. Masuhara ja joukkueen puolustus pelasivat tiiviisti puolustusalueen keskustan kiinni ja tekivät kaikkensa, jotta Naisleijonat ei pääsisi lähietäisyydelle yrittämään maalintekoa.

Kun verkko ei kummassakaan päässä heilunut varsinaisen peliajan puitteissa, oli edellisen Unkari-ottelun tavoin edessä jatkoaika. Suomen painostus jatkui myös kolmella kolmea vastaan, mutta maalintekopaikoissa ideat loppuivat usein kesken. Petra Nieminen sai jälleen kerran yhden mahdollisuuden läpiajosta, mutta Masuhara oli tiellä. Myös Elisa Holopainen sai todeta spurttinsa jälkeen japanilaisveskarin torjuntataidot.

Jatkoaikaa oli enää muutama minuutti jäljellä, kun Karvinen sai kiekon maalin edessä. Nopeiden harhautusten jälkeen kokenut hyökkääjä upotti kiekon verkkoon. Japanin valmennuksen haastettua näkemänsä paitsion onnistuneesti eteni peli voittomaalikilpailuun. Masuhara piinasi Naisleijonia loppuun asti ja sysäsi Suomen tappion myötä MM-kisojen B-lohkoon.

» Lähetä palautetta toimitukselle