Kapteeni Hiirikoski tiivisti Suomen turnauksen: "Ei varmasti kukaan meistä ole tyytyväinen"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Jenni Hiirikoski antoi kunniaa Japanin maalivahdille, joka piti joukkuettaan pystyssä.

Suomi lähti viimeiseen sijoitusotteluun ennakkosuosikkina. Japania vastaan oli pelattu jo alkulohkossa, jolloin Naisleijonat oli parempi luvuin 9–3. Sunnuntain pelissä kaikki oli kuitenkin toisin ja Suomi joutui taipumaan voittomaalikisassa 0–1.

Ottelun loppuhetkien ratkaisut olivat kuin toisinto vuoden 2019 MM-finaalista. Suomi tekee maalin, joka hylätään ja lopulta voittomaalikisassa vastustaja on maalin verran parempi. Naisleijonien kapteeni Jenni Hiirikoski näki tilanteissa kuitenkin eroja.

– Ei ole kyllä yhtään sama fiilis. Mielestäni olimme tänään aika pirteällä ilmeellä pelissä ja saimme sellaisen ylimääräisen puristuksen pois. Toisella puolella oli tänään muuri vastassa. Täytyy antaa hänelle kunniaa siitä, sillä hän pelasi erittäin hienon pelin ja piti Japanin mukana tässä.

Vastustajan maalilla ahkeroi Miyuu Masuhara, jolla riitti tehtävää koko ottelun ajan. 61 torjuntaa ennen voittomaalikisaa pitivät joukkueen mukana pelissä. Suomi pääsi monta kertaa lähelle, tolpat ja ylärimat vain kolisivat.

Turnaus oli Suomelle vaikea ja kolme viimeisintä peliä venyi varsinaisen peliajan yli. Tappio Japanille tietää sitä, että kevään 2023 MM-turnauksessa Suomi lähtee mitalijahtiin B-lohkon puolelta. Se tarkoittaa, että puolivälieräpaikka ei ole varma, vaan siitä täytyy tosissaan taistella. Hiirikoski summaa lyhyesti kuluneen turnauksen ja kääntää katseen kohti seuraavia kisoja.

– Ei varmasti kukaan meistä ole tyytyväinen tähän lopputulokseen. Jatkossa lähdemme hakemaan nousua takaisin A-lohkoon ja mitalipeleihin. Tietysti tie tulee olemaan vähän erilainen ensi kerralla, mutta näin se nyt vain on.

» Lähetä palautetta toimitukselle